Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació

Acceptar
Tornar

5 Preguntes freqüents de la neteja dental

Publicat el 10/02/2018
5 Preguntes freqüents de la neteja dental
Amb l'article d'avui volem resoldre aquelles típiques 5 preguntes més freqüents que ens fan els nostres pacients sobre la neteja dental quan ens visiten a la clínica dental Barcelona.

1.- Quantes vegades cal raspallar-se les dents?

L'ideal és raspallar-se les dents mínim 2 cops al dia, una al matí i una altra a la nit, sent la nocturna la més important.

També recomanem la utilització del fil dental una vegada al dia, ja que elimina els bacteris que promouen la formació de càries i la placa bacteriana i que pot causar la malaltia de les genives, coneguda com periodontitis. Un detall a tenir en compte és que li fil dental mai ha de substituir el raspallat, per tant, la neteja dental requereix l'ús d'ambdues.

2.- És suficient realitzar una neteja dental professional a l'any?

En principi sí, però depèn de la situació de la salut bucal, és a dir, si el pacient manté un correcte raspallat a casa (mínim 2 cops al dia) i es realitza les revisions bucals anuals pertinents, amb una neteja bucal anual és suficient.

Encara que hi han pacients que porten un correcte raspallat però és necessària una segona neteja dental a l'any, per això, el dentista serà la persona encarregada de determinar quantes vegades s'ha de fer una neteja dental professional.

3.- Tothom pot fer-se una neteja dental professional?

La resposta és SÍ. I tothom hauria de realitzar-se una anualment ja que amb això evitem futurs problemes bucodentals com gingivitis, el mal alè, càries o, en el pitjor dels casos, la pèrdua total o parcial d'una dent.

4.- A quina edat han de començar els nens a raspallar-se les dents?

Els nens haurien de raspallar-se les dents des del primer moment que li surt la primera dent. Per això, els pares haurien de raspallar com a mínim dues vegades al dia amb una pasta sense fluor, i visitar l'odontopediatra cada 6 mesos.

5.- Raspall manual o elèctric?

Molts pacients ens pregunten que és millor si un raspall manual o un d'elèctric i la nostra resposta és que tots dos són bons mètodes per aconseguir una òptima neteja dental. Segons l'American Dental Association, tant el raspall manual com el raspall elèctric són igualment d'efectius per netejar les dents.

Esperem que amb aquest llistat de preguntes et hàgim resolt dubtes sobre la neteja dental. Si fa temps que no visites un dentista o necessites realitzar-te una neteja dental professional, demana una cita amb el nostre especialista de Casanova25 Barcelona