Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació

Acceptar
Tornar

Anar al dentista durant l'embaràs. Tot el que cal saber

Publicat el 09/04/2019
Anar al dentista durant l'embaràs. Tot el que cal saber

L'embaràs és una etapa molt important en la vida de tota dona adulta. És una etapa on les dones tenen cura més de la seva salut i benestar a través d'una correcta alimentació, un exercici moderat i revisions mèdiques periòdiques de cara a realitzar un control de tots els canvis que pateix el seu cos durant aquest període.

La salut bucodental també juga un paper molt important durant el període d'embaràs, especialment a causa de les alteracions hormonals que sorgeixen en el cos durant la gestació del nadó.

En el nostre article d'avui, des de la nostra clínica dental a Barcelona et desmentim els mites sobre anar al dentista durant l'embaràs i els avantatges d'acudir a la nostra consulta per portar un seguiment de la teva salut bucodental.

Segueix llegint!

Mites falsos sobre anar al dentista durant l'embaràs

Des de fa molts anys hi ha una falsa creença que ha generat una mena de rebuig col·lectiu entre les dones d'anar al dentista durant l'embaràs, que fa que acabin evitant les revisions periòdiques dentals, cosa que pot acabar resultant perjudicial per a la salut bucodental.

Aquest rebuig sorgeix per la falsa creença que no es pot fer servir anestèsia local en una dona embarassada. Això és completament fals: No hi ha riscos d'anestèsia local durant l'embaràs. L'anestèsia local utilitzada en diversos tractaments dentals com la extracció dels queixals del seny o altres tractaments d'odontologia és totalment inofensiva per al nadó. No hi ha cap problema en aplicar aquesta anestèsia a l'embarassada en qualsevol procediment que ho necessiti sempre que sigui autoritzat pel metge que porta la gestació de la pacient.

Consells per tenir cura de la teva salut dental durant l'embaràs

Les alteracions hormonals sorgides per l'embaràs produeixen diversos canvis notables en l'organisme, com l'augment de la permeabilitat dels vasos sanguinis de la cavitat oral i una disminució general de les defenses de l'embarassada.

Aquests canvis produeixen a l'embarassada un major risc de patir malalties bucals com la gingivitis o la periodontitis, o alguna cosa molt comú com el sagnat de genives. A més, per si no fos poc, les dones embarassades són més propenses a patir l'aparició de càries.

Des de Casanova25 et recomanem que en cas d'haver-te quedat embarassada, acudeixis a una revisió rutinària al començament de l'embaràs, perquè el nostre especialista pugui crear un diagnòstic del teu estat general. És t o mateix s'ha de fer al final de l'embaràs, per comprovar que la boca i les peces dentals es troben en bon estat malgrat els canvis hormonals sorgits per la gestació del nadó.

En casos més específics, recomanem realitzar una neteja de genives després del primer trimestre de l'embaràs. D'aquesta manera evitem l'acumulació de placa dental que augmenta a causa de la major ingesta de carbohidrats de les embarassades.

Visitar al dentista de manera rutinària durant l'embaràs servirà perquè la futura mare eviti complicacions i malalties innecessàries. No dubtis a demanar cita en el nostre dentista a Barcelona!