Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació

Acceptar
Tornar

Carilles dentals. ¿Composite o porcellana?

Publicat el 06/05/2019
Carilles dentals. ¿Composite o porcellana?

Vols lluir el millor somriure? Et preocupa la teva estètica dental? Llavors probablement coneixeràs una bona part dels tractaments que existeixen per millorar el teu somriure: Blanquejaments, ortodòncies, implants dentals ... Però coneixes les carilles dentals?

Des de la nostra clínica dental a Barcelona, especialista en implementació de carilles dentals, t’explicarem en el nostre article d'avui què són les carilles dentals i quins són els dos tipus de carilles principals que existeixen. Si et preocupa l'estètica de les teves dents, aquest és el teu article.

Comencem!

Què són les carilles dentals?

Les carilles dentals tracten problemes estètics i es col·loquen sobre les dents sanes. Consisteixen en pròtesis fines confeccionades amb materials resistents que s'apliquen només en la part anterior de les dents, d'aquesta manera proporcionen una aparença atractiva i natural.

Les carilles es solen utilitzar en dents afectades per petites imperfeccions com taques, desalineacions o fractures.

Encara que existeixen més (com les facetes de disilicato) són dos els tipus de carilles dentals més utilitzades i recomanables: Carilles de composite o de porcellana. Són dos materials diferents però que tots dos ofereixen grans resultats. A continuació, anem a explicar-te les característiques principals de cada opció i els seus avantatges i desavantatges.

Tipus de carilles dentals: Composite i Porcellana

Carilles de composite

Aquest tipus de facetes estan fabricada amb resina acrílica que actua com a matriu. Gràcies a ella, s'obté una resistència alta i uns resultats molt bons. Aquest tipus de facetes es col·loquen directament sobre la dent afegint capes de composite que s'endureixen mitjançant l'aplicació de llum ultraviolada.

Els seus principals avantatges són:

 • S'apliquen en la part visible de la dent, de manera que el desgast és mínim.
 • En el cas de fractures, són fàcilment reparables.
 • No requereix molta preparació prèvia.
 • Són més econòmiques.

Alguns inconvenients poden ser:

 • Tenen una vida útil inferior a les facetes de porcellana
 • Amb el temps, el seu color pot canviar
 • Poden acabar fracturant-se amb el pas del temps
 • Es requereixen un major nombre de visites periòdiques al dentista per realitzar un manteniment de les facetes

Carilles de porcellana

Les carilles de porcellana ofereixen una resistència i durabilitat increïbles (similar al de les pròpies peces dentals) Encara que son unes carrilles més elaborades per lo que el procediment té una durada més llarga.

Amb aquestes caretes el desgast de l'esmalt és mínim. El seu procés es basa principalment en prendre motlles d'impressió les quals s'envien al laboratori per a realitzar les facetes finals (durant aquest procés d'espera el pacient portarà unes caretes provisionals)

Els seus principals avantatges:

 • Molt resistents
 • El color de les facetes porcellanes roman estable amb el pas del temps.
 • Resisteix en gran mesura la pèrdua de pigmentació i color de les peces dentals.

Alguns inconvenients:

 • Procés de col·locació més lent
 • Preu més elevat
 • Encara que es troben ben fixes a la dent, pot existir la possibilitat de que es desenganxin.

Aquestes són els principals tipus de facetes que hi ha que et recomanem des del nostre dentista a Barcelona Casanova25.

Encara tens dubtes? Demana cita a la nostra clínica, els nostres especialistes aclariran els teus dubtes i t'aconsellaran perquè triïs amb confiança quin procediment és més adequat per a tu.