Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació

Acceptar
Tornar

Cirurgia guiada en casos complicats d'implantologia

Publicat el 07/01/2022
Cirurgia guiada en casos complicats d'implantologia

Actualment, la cirurgia dental guiada és la tècnica que ofereix major precisió i seguretat en els tractaments amb implants dentals. I és que a grans trets, se li realitza una radiografia en 3D al pacient per a obtenir una imatge digital molt exacta.

La cirurgia guiada per ordinador ha aparegut en els últims anys, fruit dels avanços tecnològics aplicats a implantologia dental. Es tracta d'una tècnica molt menys invasiva i permet millorar el postoperatori del pacient, especialment en els casos complicats que arriben a la nostra clínica dental a Barcelona

En conseqüència, parlem d'una tècnica innovadora que permet realitzar simulacions amb ordinador, podent planificar i reduir el marge d'error a l'hora de realitzar el tractament d'implantologia al pacient. Vegem com funciona!

En què consisteix la cirurgia guiada

Entenem la cirurgia guiada per ordinador com una tècnica que utilitza el cirurgià dental per a col·locar els implants dentals d'una manera exacta i molt precisa. Això es deu al fet que prèviament ha pogut planificar el procés de cirurgia a través de l'ordinador i la radiografia 3D del pacient en qüestió.

Per tant, la cirurgia guiada en implants dentals és una tècnica molt menys invasiva i molt predictible, atès que el procediment s'ha assajat de manera eficaç i prèvia en una simulació digital.

En poques paraules, ens permet simular la intervenció de manera digital i minimitzar riscos. 

Avantatges de la cirurgia dental per al pacient

Com dèiem, és especialment eficaç per a aquells pacients que presenten un cas complicat o que requereix una major planificació que s'adapti a la seva situació. Els avantatges principals, són:

  • Alta precisió: La intervenció quirúrgica es practica prèviament en una simulació digital amb la radiografia en 3D del pacient, podent actuar al mil·límetre.
  • Menor intervenció: Gràcies a la millora de la predictibilitat, evita que el cirurgià hagi de descobrir l'os o realitzar una major incisió per a poder col·locar l'implant dental.
  • Millor postoperatori: Com la incisió en la geniva està més controlada i es minimitza, hi ha casos en els quals s'evita haver de donar punts en la ferida. En general, això provoca menys inflamació, risc i dolor.
  • Més ràpid: El temps d'intervenció es disminueix, atès que el professional ja ha pogut realitzar digitalment el procés per a aconseguir l'èxit. L'ordinador permet donar-li major seguretat a l'implantòleg pel que fa a posició de l'implant o estructura anatómica del pacient.

Passos en la cirurgia guiada per a implants dentals

Ara que ja coneixem en què consisteix aquesta tècnica, veurem com l'apliquem:

  1. Valoració: El primer és que l'especialista implantòleg valori la situació de cada pacient. Es realitzarà una anàlisi oral al pacient per a determinar si és necessari, en cas d'un tractament d'implants dentals, optar per la cirurgia guiada.
  2. Imatge 3D: amb l'ajuda de l'escàner intraoral 3D, s'obté la imatge maxil·lar, podent conèixer la situació al detall i amb gran precisió. És a dir, digitalitzem el cas per a poder estudiar-lo. Es valora la intervenció més apropiada per a posar l'implant i optimitzar el procés.
  3. Guia quirúrgica: A través de l'estudi realitzat prèviament, es dissenya la guia per al pacient al qual se li realitzarà l'implant dental. Actua com a pauta a l'hora de realitzar el tractament, fruit de la planificació prèvia del cas.

En quins casos s'aplica la cirurgia guiada

Aquesta tècnica ofereix molta seguretat, tant al dentista implantòleg com al pacient. En la clínica dental Casanova25, gràcies a l'ús d'escàners CBCT, ordinadors i tecnologia, podem aplicar aquest procediment en aquells casos que valorem necessiten un procediment adaptat a la seva situació.

Per això, podem concloure que es tracta d'un gran avanç, ja que permet precisar la incisió en la geniva, evita imprevistos i ofereix una gran seguretat en la intervenció. Si tens qualsevol dubte sobre la tècnica o el teu cas, pots demanar cita amb nosaltres!