Utilitzem cookies pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei Més informació Aceptar

Corones dentals

Estética facial Barcelona

Què és una corona dental?

La corona dental és una solució per conservar la peça dental danyada o afeblida, o per reposar l'absència d'una dent ja sigui mitjançant un pont o sobre un implant dental. Consisteix en una funda que recobreix la dent i s'uneix a ell mitjançant un ciment específic.

La funció principal de la corona dental és mantenir la consistència i permetre la màxima potència en la masticació.

Com es realitza una col·locació d'una corona dental?

Per col·locar la corona dental, prèviament cal realitzar un tallat de la peça dental original per obtenir l'espai suficient per col·locar la corona o funda. Així mateix, es prenen mesures per al disseny i la fabricació de la mateixa. Al laboratori dental es prepararan les mesures de la corona definitiva, mentre que el pacient portarà una provisional. Al cap d'una setmana es realitzarà una prova per veure que s'ajusta correctament i, si tot va bé, es torna a enviar al laboratori per finalitzar el definitiu.

Finalment, s'uneix la funda a la dent mitjançant un adhesiu-ciment especial.

Tipus de corones dentals

A la clínica dental Casanova 25 treballem amb diferents tipus de corones dentals:

  • Corona dental de porcellana sobre metall: Es col·loquen sobre dents molt afectades. Consisteix en una estructura de metall recoberta per porcellana, de manera que el resultat és excel·lent, tant estètica com funcionalment. El principal desavantatge és que si la geniva es retreu amb el temps pot arribar a veure part del metall que serveix de base a la funda. Per aquest motiu per a rehabilitacions en dents anteriors es recomana la utilització de materials més estètics, com el zirconi.
  • Corona dental de porcellana i ceràmica: Fins ara aquest material ha estat molt habitual, és molt lleuger i resistent, s'aconsegueix una tonalitat molt semblant a la de les dents i la bio-compatibilitat és excel·lent al no portar metalls en la seva composició. El desavantatge és que no és prou resistent a les forces de la masticació.
  • Corona dental de zirconi: És una opció més dura i resistent que la porcellana pura, alhora que la translucidesa d'aquest material permet aconseguir millors resultats estètics.
  • Corona dental de resina: Són poc resistents i s'utilitzen únicament per a realitzar corones provisionals fins que estiguin realitzades les definitives.

Manteniment d'una corona dental

Des de la clínica dental recomanem a tots els nostres pacients tractar les corones com si fossin dents naturals, incloent una neteja bucal professional un cop l'any. Intentar, sempre que es pugui rentar-se les dents 3 vegades al dia (sobretot dia i nit), utilitzar el fil dental i visitar al dentista per fer-se un control, encara que no pateixi molèsties, simplement és per prevenir problemes bucals i mantenir una bona salut bucodental.

Quan vam realitzar corones dentals?

Sempre acabarem millorant l'aparença estètica de la dent en qüestió:

  1. Quan es vol cobrir una dent que presenta alteracions de forma i color, bé per una fractura, o desgast o un decoloració puntual de la dent a causa de diverses causes com ara l'ús d'algun medicament com la tetraciclina.
  2. Quan es vol protegir una peça debilitada ja que presenta una gran restauració, o que ha estat endodonciada.
  3. Quan es vol rehabilitar un implant. Un cop col·locat l'implant sempre serà necessari col·locar una corona damunt.