Utilitzem cookies pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei Més informació Aceptar

Endodòncia

Endodòncia Eixample Barcelona

Què és l'endodòncia?

Es diu endodòncia, d'endo (interior) i dòncia (dent), a un tipus de tractament que es realitza en odontologia. Consisteix en l'extirpació de la polpa dental i el posterior reblert i segellat de la cavitat polpar amb un material inert. El que popularment es coneix com "matar el nervi". És una especialitat odontològica on comptem amb l'experiència dels nostres professionals odontòlegs de l'Eixample de Barcelona.

Quines són les principals causes de l'endodòncia

Les causes de la malaltia en la polpa pot ser de tres tipus: Infeccioses, físiques o químiques.

Causes infeccioses

Infeccions produïdes per bacteris i les seves toxines que afecten el nervi. Aquestes arriben a través de les càries o fractures de la dent o fissures o mitjançant l'arrel amb càries radiculars, per via sanguínia o per la malaltia periodontal

Causes físiques de l'afecció polpar

Originada principalment per traumatismes. En menor freqüència, pot sorgir per causes elèctriques si hi ha metalls a l'interior de la boca, variacions de pressió o canvis bruscos en la temperatura de la dent.

Causes químiques d'afecció polpar

Algunes de les causes químiques que originen la necrosi polpar són:

Quan s'utilitzen materials per a la reconstrucció dentària total o parcial i han quedat malament segellats o quan s'han realitzat empastaments molt profunds i molt propers a la polpa de la dent.

Tipus d'endodòncia

Els tipus d'endodòncia van en funció de les arrels o conductes polpars de les dents en els quals es va a realitzar l'endodòncia. Els podem diferenciar en 3 tipus:

  • Endodòncia unirracular: dents anteriors amb una única arrel.
  • Endodòncies birradiculares: premolars i molars amb dos conductes.
  • Endodòncia multirradicular: Dents amb dos o més arrels.

Quins avantatges té realitzar-se una endodòncia?

La realitat és que ningú es fa una endodòncia per gust, es realitzen perquè hi ha una necessitat, ja sigui perquè hi ha un gran dolor, el qual moltes vegades va acompanyat d'una infecció que cal solucionar i per això l'opció més conservadora és realitzar la endodòncia ja que l'altra opció seria l'extracció de la peça afectada. Tot això es realitza alhora per salut ja que no és convenient deixar una infecció en una dent ja que pot estendre a la zona de l'os i si es deixa estar pot afectar altres zones de l'organisme. Així que més que avantatges el considerem una necessitat i el nostre endodoncista de Casanova 25 Barcelona decidirà si cal o no aplicar el tractament d'endodòncia ..

Preus d'endodòncia

El preu del tractament de l'endodòncia va en funció del tipus d'endodòncia que pateixi el pacient. Si és el cas, poseu-vos en contacte amb la clínica dental Eixample Casanova 25 de Barcelona on gustosament l'informarem de la necessitat o no de realitzar una endodòncia i el preu definitiu del tractament.