Utilitzem cookies pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei Més informació Aceptar

Neteja dental

Estética facial Barcelona

Què és una neteja dental?

La neteja dental, també anomenada profilaxi o tartrectomia, és un tractament preventiu de possibles malalties dentals i, alhora, més demandats nostra clínica dental.

Consisteix en l'eliminació de l'acumulació de placa o tosca tant en les superfícies dentals com sota de les genives. El tractament es realitza amb aparells d'ultrasons, tot i que hi ha casos en què és necessari realitzar-lo de manera manual. La durada de la neteja dental és d'uns 30 minuts aproximadament.

El tractament el realitza principalment l'higienista o l'odontòleg i, ell mateix valorarà si cal fer una altra neteja bucal.

Generalment, la neteja dental és un tractament indolor, de manera que no cal utilitzar anestèsia local. Però sí que és cert, que hi ha pacients que pateixen d'hipersensibilitat dental severa i pot arribar a ser molestós.

Després de la neteja bucal, pot ser que el pacient pateixi sensibilitat, però desapareixerà passades les 24-48 hores.

Com es realitza una neteja dental?

Primer de tot, el professional realitzarà una exploració exhaustiva de la cavitat bucal i localitzi qualsevol patologia relacionada amb la boca, com pot ser tosca, gingivitis...

A continuació, procedirà a eliminar la tosca visible i les taques amb un aparell d'ultrasò.

Finalment, polirà la superfície de les dents amb una copa de goma o raspalla amb pasta de profilaxi. Si l'esmalt segueix conservant taques o la superfície fora aspra, es completarà el polit utilitzant un instrument que expulsarà a pressió amb aigua amb bicarbonat.

Qui pot realitzar-se una neteja dental?

Qualsevol persona que no presenti una malaltia greu com periodontitis o piorrea, pot realitzar-se una neteja dental. En els casos que un pacient es trobi amb alguna de les malalties esmentades anteriorment, haurà de realitzar un tractament de periodòncia.

A priori, és recomanable realitzar-se una neteja dental un cop l'any, però serà el dentista qui determinarà si cal fer una altra neteja o, en el pitjor dels casos, realitzar un altre tipus de tractament per evitar malalties en les genives.

Avantatges de la neteja dental

Realitzar-se una neteja dental té milers d'avantatges, però la principal és que s'eviten futurs problemes bucodentals com la tosca, l'halitosi, gingivitis, periodontitis... Gràcies a la neteja bucal, s'elimina la placa bacteriana i les taques superficials. Així mateix, es redueix la inflamació de les genives i es reforça l'esmalt de les dents, deixant una boca neta i sana.

És important aclarir que la neteja no canvia el color de l'esmalt, si es desitja aclarir cal fer-se un blanquejament dental específic.