Utilitzem cookies pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei Més informació Aceptar

Periodòncia

higiene dental Barcelona

Tractament de la malaltia periodontal

La malaltia periodontal és una malaltia dental molt comuna que afecta el 90% de la població major de 35 anys. Afecta al periodonci que és el teixit que subjecta la dent (genives, lligament periodontal i os) aquesta malaltia està causada per una sèrie de bacteris , a més d'altres factors que empitjoren la malaltia com són les dents mal posicionades, el tabac, els canvis hormonals i malalties generals com diabetis, obesitat, osteoporosi...

Els bacteris causants de la malaltia són bacteris que habiten en la boca i se situen entre les dents formant la denominada placa bacteriana. Aquesta placa es va acumulant a les genives i, amb el temps, la barreja de bacteris, saliva i restes d’aliment s'endureix i forma el carrall. Els bacteris d’aquesta placa i carrall produeixen toxines que quan s’alliberen irriten les genives i formen les bosses periodontals. Si les bosses periodontals no es tracten seguiran avançant creant la destrucció de l’os que subjecta les dents i, eventualment, es poden arribar a perdre les dents ja que caurà o serà necessària la seva extracció. El tractament d’aquesta malaltia consisteix en l’eliminació de la infecció que produeix la malaltia. Una vegada controlada la infecció el procés destructiu de l’os es deté i d’aquesta manera es poden conservar les dents i els teixits periodontals sans. La forma d’abordar aquest tractament consisteix en la realització de:

  1. Tartrectomia o higiene: l’eliminació del càlcul (carrall) supragingival, dipositat per sobre de la geniva. Generalment fent servir un aparell d’ultrasons.
  2. Raspat, allisat i poliment radicular: consisteix en l’eliminació del càlcul (carrall) subgingival dipositat per sota de la geniva mitjançant l’us de curetes manuals o ultrasons deixant la superfície radicular llisa i polida. D’aquesta manera s'impedeix l’avanç de la malaltia periodontal. Sol fer-se en vàries sessions realitzant els curetages per quadrants.