Utilitzem cookies pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei Més informació Aceptar

Tractaments sota sedació conscient

La sedació és una tècnica anestèsica realitzada per un metge titulat Anestesista mitjançant la que, a través d’una combinació de medicaments s’aconsegueix tant un efecte relaxant-sedant així com un bloqueig de l'efecte dolor-anestèsic i que cada dia s’usa més en l'àmbit odontològic.

dentista Barcelona

Durant la sedació el pacient és capaç de respirar per sí sol, la diferència respecte d’un tractament sense sedació està en què resta despert, però amb un grau de relaxació altíssim. Amb aquesta tècnica el pacient una vegada acabada la intervenció es recupera ràpidament ja que és una tècnica que es realitza de forma ambulatòria per tant el pacient torna a casa poc després del tractament.

Quan es pot optar per la sedació

  1. En casos en els que es vol optar per oferir un major confort al pacient durant el tractament, com per exemple en tractaments de llarga durada o en cirurgies més complicades, tipus implants.
  2. Pacients amb fòbia al dentista o pacients molt ansiosos.
  3. Pacients poc cooperadors. En aquest grup es podrien englobar els pacients amb algun tipus de discapacitat.
  4. Quan es vol realitzar tot el tractament dental en un sol dia. Són pacients que no tenen fòbies ni els tractaments són massa complicats, però per tema d’estalvi de temps i comoditat prefereixen fer-ho tot en una sola sessió. Això ha de ser valorat prèviament i determinar si és possible fer-ho tot en una sedació de tres hores.