Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació

Acceptar
Tornar

Com afecten els dolços als nens

Publicat el 26/04/2022
Com afecten els dolços als nens

Passada la Pasqua, una de les preguntes que més ens fan els clients en la nostra clínica Casanova25, és com poden afectar el consum de dolços i xocolata als nens.

Què té la xocolata i les llaminadures?

Els caramels, dolços i xocolates són aliments alts en sucres, que afecten les nostres dents, sobretot si realitzem un consum continu.

Els sucres atreuen als bacteris nocius i disminueixen el pH de la boca, la qual cosa acaba en afectacions en l'esmalt dental. Si la placa no s'elimina correctament, l'acidesa que genera pot dissoldre els minerals i destruir els teixits dentaris

Què passa si menges molts dolços?

Això ens fa preguntar-nos que afectacions tenen en el llarg termini el consum reiterat d'aliments molt ensucrats i altres dolços.

Algunes de les possibles afectacions poden ser:
  • Acidesa en la boca: l'increment de bacteris, a causa del consum de sucres, produeixen acidesa en la boca. Això tindrà afectacions directes sobre l'esmalt de les dents.
  • Càries: una de les principals afectacions és l'aparició de buits o taques ocasionats per la càries, que poden generar dolor o augment de la sensibilitat dental. En alguns casos, pot generar fractures en les peces dentals o crides profundes.
  • Inflamació genives: a causa de l'augment de l'acidesa, es genera irritació en les genives, la qual cosa provoca una major sensibilitat i dolor en la zona.
  • Altres afectacions: també, pot afectar danyant empastaments o implants, ja que té efectes sobre les nostres genives i dents. Si la geniva es retreu o inflama de manera excessiva, això pot fer caure alguna peça.

Que fer després de menjar dolços?

És important dur a terme una correcta higiene i manteniment dental, per a evitar que el consum de dolços pugui tenir causes negatives.

Per això, et donem a continuació alguns consells:
  • Menjar dolços de manera ocasional, per a evitar excés d'acidesa dental
  • Evita dolços que siguin enganxosos, com el cas dels xiclets.
  • Consumeix preferiblement llaminadures baixes en sucre
  • Visitar el dentista per a realitzar revisions periòdiques
  • Realitzar una dieta equilibrada
  • Adequada higiene bucal després de cada menjar

La higiene és un dels punts més rellevants a tenir en compte per a evitar que proliferin els bacteris en la nostra boca, per això, després de la ingesta de dolços hem de raspallar-nos correctament per a eliminar el sucre de les nostres dents. Pots ajudar-te amb un raspall interdental o fil per a poder retirar les restes.

Dra. María de la Sota

Dra. María de la Sota

Especialista en Implantologia i Endodòncia