Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació

Acceptar
Tornar

Com raspallar-se les dents?

Publicat el 20/10/2022
Com raspallar-se les dents?

El raspallar-se les dents de manera correcta és molt important per a la salut bucodental. Per això, des de Casanova25, volem donar-vos alguns consells i recomanacions per a portar una correcta higiene dental.


La importància de tenir higiene dental correcta

Tenir una bona higiene dental és important per a mantenir un somriure sa i brillant.

La pasta dentifrícia ajuda a eliminar les restes de menjar i placa que s'acumulen en les dents. No obstant això, és important triar una pasta de dents que s'adeqüi a les seves necessitats específiques i usar-la de la manera correcta.

Existeixen molts tipus diferents de pastes dentifrícies en el mercat. Pot ser aclaparador tractar de triar la millor opció, però és important trobar una que s'adapti a les seves necessitats individuals.

No hem d'oblidar-nos d'esbandir la boca amb aigua després de raspallar-se les dents, per a eliminar qualsevol residu de pasta.

 

Com raspallar-te les dents

Raspallar-se les dents amb pasta dentifrícia és una part important de la cura oral. Encara que sembli senzill, raspallar-se les dents de manera incorrecta pot no netejar la placa dental i causar danys a les genives.

Us deixem a continuació els passos a seguir per a poder dur a terme un correcte raspallat dental:

  1. Posa una mica de pasta dentifrícia en el raspall de dents.
  2. Comença a raspallar suaument en un moviment circular en tota la superfície de totes les dents.
  3. Intenta arribar a tots els llocs, especialment aquells que són més propensos a la placa dental, com les superfícies posteriors de les dents frontals i les àrees entre les dents.
  4. Esbandeix-te la boca amb abundant aigua tèbia per a eliminar la pasta dentifrícia i residus alimentosos.

 

5 consells per a portar una correcta higiene dental

Tenir una correcta higiene dental és indispensable per a poder evitar problemes tant en genives com en les peces dentals. Per això, volem donar-vos alguns consells per a dur a terme una correcta higiene dental.

1.Tria bé la pasta dental:

Assegura't de llegir les etiquetes i triar una que s'adapti a les teves necessitats particulars. Segueix les indicacions del teu dentista per a conèixer quin s'adapta millor a les teves necessitats.

Un dels components que recomanem que continguin les pastes dentals és el fluorur, ja que això ajuda a prevenir les càries.

2.Utilitza la quantitat adequada de pasta dental:

És important que no utilitzem massa pasta dental i que ajudem a retirar-la amb un posterior col·lutori.

3.Raspalla després de cada menjar:

Raspallar les dents sempre després de cada menjar de manera suau durant almenys 2 minuts. És crucial que raspallis de manera correcta per a assegurar-te que estàs eliminant tota la placa i les restes de menjar.

4.L'aigua també és important.

El control del flux salival és una part important de mantenir una correcta higiene oral. La saliva ajuda a eliminar els residus de menjar i els bacteris que poden causar càries i malalties periodontals. Prendre xarrups regulars d'aigua durant el dia, especialment havent dinat, ajudarà a disminuir l'acumulació de placa i mantenir la seva boca neta i fresca.

5.Triar un correcte raspall dental:

Els raspalls per a les dents són un altre element essencial per a una correcta higiene dental. Asseguri's de raspallar-se les dents amb un raspall adequat per a la seva boca, tenint en compte els consells del nostre dentista.

Si tens dents amples, necessitaràs un raspall amb truges més grans per a cobrir tota la teva superfície dental. En canvi, si tens dents petites o espais reduïts entre ells, és millor optar per un raspall amb truges més petites i compactes.

Un altre factor per a considerar és la sensibilitat de les teves genives. Si les teves genives són molt sensibles, cerca un raspall amb truges suaus. No voldràs danyar-les amb truges massa fermes o rígides

Dra. María de la Sota

Dra. María de la Sota

Especialista en Implantologia i Endodòncia