Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació

Acceptar
Tornar

Coneix més sobre els implants dentals i la seva col·locació.

Publicat el 26/01/2023
Coneix més sobre els implants dentals i la seva col·locació.

Coneix més sobre els implants dentals i la seva col·locació.

Existeixen diverses tècniques per a realitzar un implant dental, però abans de triar la tècnica, s'ha de valorar el cas específic del pacient per a conèixer el tipus d'implant que serà necessari.

Per això, avui volem dedicar temps a resoldre algunes dels dubtes més freqüents que ens fan els nostres pacients en la nostra clínica dental de Barcelona sobre els implants dentals. La rehabilitació protètica pot realitzar-se de dues maneres:

 • Pròtesis fixes sobre implants.
 • Pròtesi amovible sobre implants.
 • Pròtesi fixa


PRÒTESIS FIXES SOBRE IMPLANTS

Es col·loquen directament sobre els implants, no es retiren per a la seva neteja ni es mouen en mastegar ni menjar, poden emprar-se per a rehabilitar des d'una a diverses peces dentàries. El professional analitza el nombre mínim d'implants necessari que s'utilitzaran com a ancoratge de les corones necessàries per a la substitució de totes les peces absents, aconseguint una solució altament estètica i amb un gran percentatge de durabilitat, sempre que es mantingui una bona salut bucal.

Pròtesi fixa metall ceràmica.

És una pròtesi que combina unes petites peces de metall amb una capa de ceràmica que s'adapta per a la preparació de la dent.

 • Aquest tipus de pròtesi és la més semblant al nostre esmalt dental, per tant, té molt bona estètica.
 • Les pròtesis de metall i ceràmica repeteixen la forma individual de les corones dentals, el color i la textura de l'esmalt, és la més semblant a l'esmalt dental i gràcies a la reconstrucció anatòmica de permet restaurar completament la funció de la parla i la masticació.
 • Les pròtesis de metall i ceràmica es poden instal·lar fins i tot en el cas de edentulismo complet. Combina una estructura metàl·lica amb dents de porcellana per a aconseguir una millor naturalitat de les dents fixes i un resultat estètic superior en comparació amb la pròtesi híbrida o de metall-resina.

Pròtesi fixa zirconi.

 • Aporta excel·lent estètica i funcionalitat especialment en les zones de teixit fi en les quals el pilar de titani podria ser un problema.La textura que s'aconsegueix amb les corones de zirconi és molt similar a la dent natural.
 • Té una adaptació perfecta, el zirconi presenta un color de base perfecte que imita àmpliament la naturalesa de la dent natural, a més, és totalment compatible amb els teixits humans, el seu acabat suau inhibeix l'adhesió de la placa i els bacteris, té una estètica excel·lent que pot ser especialment crucial quan se substitueix una dent frontal.

Pròtesis híbrides.

 • Una altra de les opcions per als casos de pèrdua dental total és la pròtesi híbrida, substitueix per complet l'arcada superior o inferior de la boca, indicada per a una rehabilitació total d'un pacient amb edentulismo .
 • Es tracta d'una mena de pròtesi fixa que va caragolada als implants. Generalment, es col·loquen entre 4 i 6 implants en cada arcada. A més de reposar les dents, també substitueixen la geniva perduda.
 • Ofereixen un resultat molt natural i en anar col·locades sobre implants, la seva subjecció està assegurada per a garantir que el pacient pugui fer vida normal.
 • A l'ésser una pròtesi fixa, és molt còmoda, ja que no pot ser retirada de la boca pel pacient i per a mantenir-la únicament cal seguir les mateixes pautes i cures dutes a terme amb dents naturals.
 • Principalment, la higiene oral i les revisions periòdiques en clínica, és la solució que més s'assembla a l'aparença i sensació de les dents naturals, reduint enormement la probabilitat de pèrdua òssia.

Pròtesi d'implants amb càrrega immediata.

Es poden carregar els Implants de manera immediata després de la seva col·locació, en el mateix dia o com a molt a les 72 hores, es col·loca de manera fixa una corona o pròtesi provisional. Una vegada que els implants s'hagin osteointegrado, es procedirà a la substitució de la corona o pròtesi provisional per una corona o pròtesi definitiva. Es poden utilitzar per a suportar una dent artificial el mateix dia en què es col·loquen els implants. Això és possible gràcies a que els implants estan fets d'un material molt resistent i durador.

 • Afavoreix la cicatrització i la integració dels implants en l'os. El principal avantatge d'utilitzar aquesta tècnica és que permet recuperar la funcionalitat immediatament, el pacient no ha d'esperar a poder lluir la seva dentadura i el procés és indolor.
 • És un procés poc comú ja que requereix que l'os de la mandíbula estigui en les millors condicions i que no hi hagi cap mena d'infecció o altres problemes bucals.
 • Evita la utilització de pròtesi amovible, és una solució fixa des del primer moment.
 • S'aconsegueix estètica des del moment de la intervenció, per la qual cosa en cap moment el pacient es veurà o li veuran sense dents.
 • Ajuda a l'arquitectura gingival de les peces rehabilitades.

Implants all on 4 i all on 6

Es col·loquen en la mandíbula o en el maxil·lar inferior, utilitzada en implantologia per a restablir arcades completes en pacients que no tenen cap dent, utilitzant només quatre o sis implants depenent de l'altura i amplària de l'os.

 • S'usen menys implants que en el mètode tradicional. Els all on four tan sols necessiten 4 implants per maxil·lar. Algunes vegades es necessiten 5 o 6 en el maxil·lar superior a causa de la seva baixa densitat òssia.
 • Els all on four són implants posteriors en angle per a força òptima.
 • En lloc d'inserir-se verticalment, alguns dels implants del tractament All on four es col·loquen en angles entre 30-45°. Això significa que fins i tot aquells pacients que hagin sofert pèrdua òssia poden ser aptes per als All on 4, estalviant diners i temps respecte als implants tradicionals, i tal vegada fins i tot el procés d'un empelt ossi o una elevació de si maxil·lar.

 

PRÒTESIS AMOVIBLES SOBRE IMPLANTS.

Són pròtesi mucós-portada amb una estructura fixa sobre l'implant. El pacient es pot llevar la pròtesi per a netejar-les i d'aquesta manera pugui mantenir una bona higiene.

Sobredentadura

És una pròtesi d'arcada completa que es pot llevar i posar, en lloc d'anar recolzades sobre les genives, l'ancoratge es realitza a través dels implants. La gran diferència és la seva fixació, ja que va col·locada sobre implants dentals, els quals aconsegueixen que la pròtesi s'ancori molt millor i no es mogui, que activitats com menjar es realitzin sense preocupacions ni problemes de mobilitat. El nombre d'implants que se solen col·locar en aquests casos són 4 en cada arcada, aproximadament.

Sistema escombri Ackermann.

Es tracta d'una barra metàl·lica fixa que va col·locada al llarg dels implants, la qual cosa limita la mobilitat de la pròtesi i fomenta la funció òptima en menjar o parlar. Al seu torn, la pròtesi compta amb unes petites pestanyes que s'introdueixen en la barra. D'aquesta manera, la pròtesi quedarà perfectament ancorada, una solució perfecta per a restauració dental completa en l'arc superior o inferior de la boca.

Sistema Locator.

Són unes petites peces que van fixades de manera unitària a cadascun dels implants. Mitjançant unes gomes que aniran sota la pròtesi, es podrà ancorar a la perfecció, és com un sistema d'encadellat que aconsegueix una fixació prou fort com perquè la pròtesi no es mogui, és la solució més bàsica per a reposar una arcada completa de dents amb Implants Dentals. És ideal per a pacients majors que portin anys utilitzant una incòmoda pròtesi completa amovible. En l'arcada inferior es pot realitzar aquest tractament amb la col·locació de tan sols dos implants, podent arribar a col·locar-se quatre implants si el cas el requereix.

En tractar-se d'una pròtesi semifija, es podrà retirar la dentadura d'una forma fàcil i còmoda per a procedir a la neteja diària amb aigua i sabó necessària per al perfecte manteniment de la pròtesi.

 

És indispensable que puguis revisar el teu cas personal amb un equip de professionals, perquè puguin valorar quina és la millor opció d'implant, tenint en compte la situació de la teva dentaura, espai, nombre de peces, entre altres.

Dra. María de la Sota

Dra. María de la Sota

Especialista en Implantologia i Endodòncia