Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació

Acceptar
Categoría: Estètica dental a Barcelona

Corones dentals a Barcelona

Les corones dentals, quan les incloem dins de la part d'odontologia estètica, fem referència a corones artificials fabricades amb diferents materials tractant d'aconseguir la forma, mida i color més semblants possible a les dents naturals que l'envolten.

Realitzem a aquest tipus de tractament quan tenim alguna dent molt fràgil que necessita aquest reforç per així evitar futures fractures, com dents endodonciades, o bé si tenim dents trencades o amb restauracions molt àmplies que ocupen més del 50 % de la superfície d'aquest dent, o alteracions en manera que interrompen l'harmonia … entre altres casos.

Cal destacar que les corones dentals, al tornar a una dent compromesa (per càries o per descoloració) al seu estat original, proporcionaran al nostre pacient un estat de seguretat tant en els processos de masticació com en l'aspecte estètic. Retornen en molts casos l'autoestima i la seguretat perdudes.

Corones dentals a Barcelona
Corones dentals a Barcelona

Com es fabrica una corona dental?

 • El primer que cal fer és rebaixar i retallar la dent a tractar en tot el seu contorn.
 • Un cop donats els gruixos i marges adequats al tallat de la dent natural, es prenen unes impressions de silicona que s'enviaran a laboratori dental juntament amb l'elecció de la color escollit, allà escanejaran les nostres impressions i fabricaran mitjançant CD-CAM les nostres futures corones.
 • Al pacient, un cop preses les mesures, li col·loquem una corna provisional de resina sobre la dent retallada que durarà tot el temps que es tarda a lliurar-li al pacient la corona definitiva.
 • Un cop ens enviïn de laboratori la corona definitiva procedirem a la seva cimentació i l’ajustarem la mossegada del pacient a la nova corona.
Corones dentals a Barcelona

Avantatges de les corones dentals

 • Retornen a la dent la seva forma original
 • Enforteixen les dents
 • Milloren l'estètica dental ja que simulen la forma, mida, color i posició de les dents adjacents
 • Són fixes, són un tractament dental que no pot ser retirat pel pacient un cop ha estat cimentat en boca i el pacient no ha de retirar-la per netejar-la després dels àpat
 • s El termini de lliurament sol ser ràpid. Dues setmanes aproximadament
 • És un tractament indolor ja que es treballa amb anestèsia local durant la realització del tractament.
Corones dentals a Barcelona

Tipus de corones dentals

Hi ha diferents tipus de corones basant-se el material emprat:

Corones de porcellana

Només estan realitzades en porcellana per això són capaços d'oferir una altíssima estètica ja que proporcionen una gran combinació de colors i poden garantir un alt nivell estètic. Això sí, són més fràgils que les de zirconi o les de metall ceràmica i és per aquest motiu pel que no les col·loquem habitualment en sectors posteriors. Majoritàriament les utilitzem per restauracions en zones anteriors i quan requerim un alt component estètic.

Corones de zirconi

El zirconi és un element que només s'aconsegueix amb la reacció i fusió d'altres minerals, ja que no és un material que obtinguem directament de la natura i s'utilitza en odontologia de manera molt habitual ja que proporciona amplis avantatges respecte a altres materials, a nivell estètic, el zirconi, gràcies a la seva transparència i al seu color blanc, un gran imitador de les dents naturals i també permet adherir altres materials a sobre, com la porcellana, o tenyir-ho amb el que s'aconsegueix una gran estètica la qual és cada dia més demandada pels nostres pacient de la clínica dental Casanova 25.

El zirconi s’utilitza des de fa uns 20-25 anys i ha estat en els últims 10 un dels més útils al nostre camp. El motiu es que senzill: Presenta unes característiques molt favorables a llarg termini i és totalment biocompatible. A dia d'avui és un els materials estrella a nivell estètic.

Per què utilitzar Zirconi?
 • És molt estètic. Gràcies a la seva transparència imita molt bé als dents naturals
 • Permet l'adherència d'altres materials sobre ell com la porcellana
 • Afavoreix una millor higiene bucal ja que és un material que limita l'adherència de la placa bacteriana
 • És més lleuger que altres materials com les corones de metall-ceràmiques, per exemple
 • És més resistent a les fractures És un material antial·lèrgic ja que al no ser un metall la seva al·lèrgia és molt menys probable
 • És un material biocompatible

Corones de metall-ceràmica

Són aquelles corones fabricades de metall però estan recobertes de porcellana. Es veuen molt naturals i són més resistents que les que únicament porten metall. El seu desavantatge és que el metall pot arribar a transparentar-se a nivell de les genives amb el pas del temps en el moment en què comença a existir reacció de genives. Per aquest motiu aquestes fundes són una bona opció a nivell posterior.

Corones metàl·liques

Poden ser d'or, de pal·ladi, de corm-níquel, de crom cobalt. Tenen llarga durada però pèssima estètica.
Corones dentals a Barcelona

Preguntes freqüents sobre Corones dentals a Barcelona

M’hauran de treure la dent per col·locar la corona?

No es treu cap dent, només la rebaixem i sobre la dent rebaixat cimentarem la funda.

Quin material és el més recomanat per les corones dentals?

A nivell estètic el zirconi, ja que no porta res de metall i és molt resistent i estètic. Si entrem en el tema econòmic, sempre serà més barata una corona de metall-ceràmica.

Quant de temps es trigarà a tenir la funda definitiva a la boca?

Normalment entre 2 i 3 setmanes

Fa molt mal fer-se una corona dental?

NO, ja que tot el tractament es realitzarà amb anestèsia local.