Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació

Acceptar
Tornar

Cures dentals específiques per a persones grans

Publicat el 08/08/2023 - Actualitzat el 16/04/2024
Cures dentals específiques per a persones grans
Sabies que les teves necessitats de cura oral canvien a mesura que envelleixes? En la nostra clínica dental Casanova25, entenem que les persones grans enfronten desafiaments únics quan es tracta de la seva higiene bucal. És per això que és important adaptar la teva rutina dental per a satisfer les teves necessitats específiques.

En aquest article, et donarem consells i cures dentals específiques per a persones grans .

Quins canvis es produeixen en la salut bucal de les persones grans ?

La salut bucal de les persones grans pot veure's afectada per una varietat de factors, incloent-hi l'envelliment, l'ús de medicaments, la falta d'higiene oral adequada i el baix consum de nutrients.

Aquests canvis poden donar lloc a un grans risc de càries dental, periodontitis i altres malalties bucals.


Consells per a una correcta higiene oral

Mantenir una bona higiene oral és fonamental per a mantenir una bona salut general, especialment a mesura que envellim. A continuació, es presenten alguns consells per a ajudar-lo a cuidar de la seva boca i dents:
  • Raspalla les teves dents després de cada menjar i abans de ficar-se al llit. Usa un raspall de dents suau o mitjà i una pasta dental que contingui fluorur.
  • Usa fil dental regularment per a netejar els espais entre les dents que el raspall no pot aconseguir.
  • Tracta d'evitar menjars i begudes massa ensucrades o acidifiques, ja que això pot danyar l'esmalt dental. Si consumeixes aquests aliments o begudes, s'hauran de rentar les dents immediatament després.
  • Si fumes, tracta de deixar-ho. El tabac pot causar taques grogues en les dents, així com enrogiment i sequedat del teixit oral. També pot augmentar el risc de patir altres malalties bucodentals.

Com han d'adaptar-se les cures dentals a les necessitats de les persones grans ?

La higiene oral és una part important de l'atenció mèdica general i ha d'adaptar-se a les necessitats individuals de cada persona. Les persones grans tenen un risc major de malalties bucodentals, per la qual cosa és essencial mantenir una bona higiene oral i visitar a l'odontòleg regularment.

Les cures dentals han d'adaptar-se a les necessitats específiques de cada persona gran, en funció del seu estat de salut general, els seus hàbits alimentosos i la seva capacitat per a realitzar els moviments necessaris per a netejar-se les dents correctament.

És important seleccionar el raspall dental adequat, ja que els raspalls convencionals poden ser massa durs per a les genives delicades de les persones grans .

També es recomana utilitzar fil o seda dentals per a netejar els espais interdentals, ja que això ajuda a eliminar la placa bacteriana que pot causar càries i malalties periodontals.

Quins tractaments específics necessiten les persones grans ?

A mesura que envellim, les nostres genives es tornen més susceptibles a la malaltia.
Les persones grans tenen un major risc de desenvolupar malalties dentals i periodontals, per la qual cosa és important mantenir una bona higiene oral i visitar al dentista amb regularitat. Alguns tractaments específics que poden ser necessaris per a les persones grans inclouen:

  • Neteges profundes: aquests procediments ajuden a eliminar el carrall i la placa que s'acumulen en les dents i en les genives. Es recomanen neteges profundes cada 6 mesos per a mantenir una bona salut oral.
  • Tractament de la càries: si es detecta càries, és important tractar-la immediatament per a evitar danys majors a les dents. El tractament pot incloure el farciment de cavitacions o el segellament de fissures.
  • Tractament de la malaltia periodontal: pot ser necessari per a tractar la inflamació de les genives. El tractament pot incloure l'ús d'antimicrobians per a reduir el risc d'infecció i cirurgia per a eliminar teixit danyat.
  • Reemplaçament dental: les dents danyades o extretes han de reemplaçar-se amb pròtesis fixes o amovibles com a part d'un tractament restaurador. Els implants dentals ofereixen una solució més duradora que es pot considerar si és apropiat.

En Casanova25, entenem la importància de brindar cures dentals específiques per a persones grans , per això realitzem els tractaments totalment a mesura, per a oferir-te la millor cura possible.
Dra. María de la Sota

Dra. María de la Sota

Especialista en Implantologia i Endodòncia