Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació

Acceptar
Categoría: Periodòncia

Curetatge i allisat radicular

El curetatge consisteix en la remoció de placa, càlcul i pigmentacions de la corona i de les superfícies radiculars de les dents així com de ciment sobre les superfícies radiculars per produir una superfície llisa, dura i neta.

És un procediment clínic que necessita ser realitzat amb anestèsia infiltrativa local i depenent de la localització del càlcul i la profunditat de la borsa periodontal es pot fer de diferents formes com cel obert, cel tancat i manteniment.

Curetatge i allisat radicular
Curetatge i allisat radicular

Com es realitza un curetatge dental

  • Cel tancat: és una instrumentació subgingival sense desplaçament intencional de la geniva, quan les bosses periodontals són menors a 5 mil·límetres. La superfície radicular no està accessible a la visió directa de l'operador.
    • Cel obert: requereix l'exposició de les superfícies radiculars afectades, amb desplaçament dels teixits gingivals, aquest procediment quirúrgic es realitza quan les bosses periodontals són superiors a 6 mil·límetres i presenten l'acumulació del càlcul totalment apical, per això s'ha de realitzar una incisió i aixecar un penjoll per facilitar l'accés i la visibilitat del camp operatori per poder realitzar l'allisat i raspat radicular de forma segura.

  • Manteniment: es realitza entre tres o sis mesos posterior al curetatge dental, on es fa una neteja profunda amb una punta fina de periodòncia sobre la superfície radicular per eliminar el càlcul present, en general aquest procediment es realitza sense anestèsia infiltrativa local, i la freqüència dependrà de les condicions bucals de cada pacient.

L'objectiu de realitzar l'allisat radicular és perquè les fibres epitelials es puguin tornar a reinserir, generant condicions de salut. En el moment en que instrumentem, es produeixen canvis en la geniva i a la part òssia per això necessitem que la superfície quedi completament llisa i neta perquè es torni a reinserir i s’obtingui una excel•lent cicatrització del teixit.

La nostra clínica dental compleix amb tots els protocols establerts pel Consell de dentistes i de l'COEC per fer front a la COVID-19

Tancar