Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació

Acceptar
Tornar

Diastema dental

Publicat el 31/08/2022
Diastema dental

Des de Casanova25 volem parlar-vos sobre el diastema, un dels problemes més comuns entre els nostres pacients més petits de la consulta.

Que és el diastema

El diastema fa referència al nom que rep l'espai que hi ha entre dues peces dentals. Aquest tipus de problema dental normalment sol estar localitzat en els incisius posteriors, concretament en les paletes.

Causes del diastema

Aquest problema dental sol aparèixer en les dents de llet, la qual cosa pot ser un indicador que les peces dentals noves tindran espai suficient.

Podem trobar altres causes diverses que provoquen la separació dental, com:

  • Traumatisme, caiguda o cop en la peça dental
  • Caiguda o pèrdua d'una de les peces dentals
  • Causa genètica o hereditària
  • Mala posició dental
  • Empènyer les dents amb la llengua per un mal hàbit
  • Problemes amb el frenillo

En el cas que aquest problema persisteixi o aparegui en persones adultes que ja compten amb les peces dentals definitives, és important que es realitzi un tractament correctiu.

Diastema com es corregeix

És important que per a corregir el problema es faci una correcta identificació i diagnòstica del problema per part d'un professional. Podem trobar diferents tipus de solucions o tractaments com:

  • Ortodòncia: aquest tipus de tractament és un dels més utilitzats per a corregir la posició dental. L'ortodòncia permet la correcció progressiva de la localització de les peces dentals.
  • Intervenció quirúrgica: quan la causa del diastema és degut a un problema del frenillo, es requereix una petita intervenció de correcció del frenillo labial.
  • Carilles: en alguns casos en els quals no es recorre a l'ortodòncia, s'utilitzen altres mètodes com les carilles dentals. Consisteix a tapar per complet l'espai que existeix entre les peces dentals. En aquest cas estem parlant d'un tractament de caràcter estètic.
  • Implants: quan parlem d'un diastema per falta d'una peça dental, la correcció de l'espai es realitzarà mitjançant un implant dental.

És important corregir el diastema per a evitar que pugui derivar en altres problemes com a aparició de càries, lesions en genives, problemes de mossegada i fins i tot afectacions com a problemes de pronunciació.

Si creus que pots tenir massa separació entre peces dentals, acudeix a una revisió perquè puguin valorar el teu cas personal.

Dra. María de la Sota

Dra. María de la Sota

Especialista en Implantologia i Endodòncia