Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació

Acceptar
Tornar

Dolors i molèsties després de l'extracció dels queixals del seny. Consells per a recuperar-se ràpidament

Publicat el 24/04/2019
Dolors i molèsties després de l'extracció dels queixals del seny. Consells per a recuperar-se ràpidament

Com bé sabem, els queixals del seny són les 4 peces que erupcionen al final de l'arcada dental (Dos queixals a la part superior i dues més a la part inferior). Aquests solen aparèixer entre els 17 i 25 anys (Encara que hi ha persones a les que no els surten mai)

Hi ha casos en els quals les dents erupcionen a una edat més primerenca i en altres surten a una edat més tardana. Però el que sí és cert és que la sortida d'aquests queixals del seny no sempre arriba en perfecte estat, és a dir, no s'alineen correctament amb la resta de peces dentals. Aquesta és la principal causa per la qual s'extreuen els queixals del seny, aquesta cirurgia no sol ser dolorosa ja que s'utilitza anestèsia local. No obstant, si el queixal no ha erupcionat completament, l'especialista dental haurà de realitzar un tall a la geniva per poder treure-la.

Un cop realitzat el tractament d’extracció dels queixals del judici , el procés de recuperació pot ser d'una a dues setmanes. Encara que en general es tracta d'una intervenció corrent, poden succeir alguna sèrie de complicacions (Com en la majoria d'operacions) tot i que la majoria d'aquestes són lleus i desapareixen amb rapidesa.

En l'article d'avui, anem a exposar les principals complicacions que poden sorgir i la millor forma de pal·liar-les.

Comencem!

Principals complicacions que poden sorgir després de l'extracció dels queixals del judici

  • Nàusees i vòmits. Això pot aparèixer com a resposta del nostre cos a l'anestèsia.
  • Sang a la zona intervinguda. A les poques hores de la cirurgia, potser hi ha una mica de sant gra do a la zona intervinguda. Per això, es recomanable estrènyer la zona amb una gasa durant 30 minuts aproximadament.
  • Febre.
  • Entumiment de la boca. Això no sol durar més que unes quantes hores.
  • Ocasionalment apareix un hematoma a la galta.

Consells per evitar i curar complicacions en extreure els queixals del seny

Per evitar que apareguin aquestes complicacions o ens causin molts danys, et facilitem un seguit de consells que has de fer després de la intervenció:

Cuida la teva higiene bucal. Principalment a la zona on es trobava la mola que s'ha extret.

Pren la medicació que t'hagi receptat l'especialista maxil·lofacial. Principalment, seran antiinflamatoris que reduiran la inflor i analgèsics per al dolor.

Redueix el risc d'infecció rentant la teva boca amb aigua tèbia cada dos o tres hores el dia després de l'extracció.

Seguir una dieta tova fins que la ferida no hagi cicatritzat del tot.

T'han sortit els queixals del seny? Necessites ajuda o assessorament sobre el tractament d'extracció? ¡ Contacta amb nosaltres a través del nostre formulari de contacte i demana cita per venir a la nostra clínica dental a Barcelona!