Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació

Acceptar
Categoría: Estètica dental a Barcelona

Blanquejament dental a Barcelona

El emblanquiment Dental és un tractament que realitzem a la nostra clínica dental a Barcelona Casanova 25 per aclarir la tonalitat de les dents. Ja que els sents es taquen per diferents motius. Existeixen taques prenatals (abans del naixement) altres pre eruptives (originada prèvia erupció de les dents) i les de fluorosi si afecta l'esmalt de la dent, com dentinogénesis imperfecta si afecta el desenvolupament de la dentina.

També hi ha taques que afecten les dents erupcionades que poden ser de tipus alimentari, per falta d'higiene, per tincions de metalls, per tabac o per l'edat.

A totes aquestes alteracions en el color de les dents es pot realitzar tractaments d'estètica dental i entre ells estaria recomanat optar per un emblanquiment dental.

Blanquejament dental a Barcelona
Blanquejament dental a Barcelona

Com es fa un Emblanquiment dental


Hi ha diferents tècniques:

De clínica
 • Activa química.
 • Activació per calor.
 • Foto activació: aquesta és la que a dia d'avui fem servir en la majoria dels casos.
Tècnica domiciliària:
 • Fèrules.
 • Tires.
 • Pinzells.
Tècnica Mixta
 • Combinem la tècnica clínica amb la domiciliària.
A Clínica Dental Casanova 25 fem servir la tècnica d'activació química i foto activació normalment combinada a la tècnica domiciliària de fèrules.

En cada tècnica es poden fer servir diferents agents blanquejadors els quals poden ser:

Oxidants
 • Peròxid d'Hidrogen.
 • Peròxid de carbamida.
erosius
 • Àcid cítric
 • Acid Orto fosfòric.
Abrasius  
 • Bicarbonat sòdic.
 • Pedra tosca
Mixtes
 • Combinació dels anteriors.
Blanquejament dental a Barcelona

Com es fa un emblanquiment dental

Previ a realitzar un tractament de emblanquiment dental cal primer realitzar una neteja dental un dia abans del tractament per evitar genives sagnants o dents sensibles. Alhora de començar el emblanquiment, es necessita:

 • Instrumental kit d’emblanquiment dental d'exploració.
 • Llum polimeritzar (llum freda).
 • Aspirador de saliva.
 • C / A amb raspall per a polit previ i posterior a l'aplicació del producte blanquejador.
 • Retractor bucal.
 • Separador bucal.
 • Primer es col•loca el retractor de llavis i protector de genives i es pren el color previ a l'aplicació del producte.
 • Aplicarem producte blanquejant sobre superfícies visibles de les dents sense tocar genives
 • Deixar actuar el producte el temps determinat pel fabricant. Alguns són de 3 cicles de 15 minuts i altres de 3 a 8 minuts, dependrà de fabricant. SEMPRE seguirem les instruccions del fabricant.
 • Retirar el producte i aclarir amb abundant aigua.
 • Aplicar gel dessensibilitzant.
 • Prendre foto del resultat.

És MOLT IMPORTANT aïllar bé els teixits tous amb el protector de geniva i amb els retractors i separadors de llengua per així evitar contactar amb aquesta estructura ja que pot lesionar i cremar.

Si el peròxid d'hidrogen arriba a contactar amb la geniva, llengua o galtes pot provocar cremades i si es donés el cas, cal esbandir bé i aplicar vitamina E directa a la zona afecta ja que aquesta vitamina neutralitza qualsevol reacció.

Es molt important que prenguem el color de la dent abans i després del tractament, moltes vegades els pacients s'acostumen als resultats final i obliden com era el seu to original.

Tots els pacients han d'haver tingut una reunió i examen complet previ al primer emblanquiment. Ja que totes les càries i abscessos puguin ser tractats previs a l'emblanquiment així com la teràpia periodontal.

Cal conèixer les expectatives de cada pacient previ a l'emblanquiment. Aquests han de ser realistes, explicar els possibles resultats.

POST TRACTAMENT

Per mantenir el resultat és important que les 72 hores posteriors al tractament no es consumeixi tabac, te, cafè, vi negre, mostassa, carxofa, remolatxa, cireres, maduixes, mores, xocolata, cacau, tinta de calamars, colorants o safrà.

Una mica de sensibilitat és normal durant aquest tractament. Si hi ha sensibilitat en el post-tractament es recomana gel de fluor sense color, amb abundant aigua i un analgèsic, amb això serà suficient.

El emblanquiment dental es recomanat per a tothom?

 • No recomanem aquest tractament per a persones hipersensibles ni amb expectatives irreals.
Blanquejament dental a Barcelona

Més informació sobre el tractament d’emblanquiment dental

De tots els agents blanquejants els oxidatius són els més efectius i són els que fem servir a Clínica Dental Casanova 25 i el combinem amb una neteja prèvia, mitjançant la qual amb el bicarbonat sòdic eliminem les taques i tincions adherides externes a les superfícies visibles de les dents.

Per a blanquejar, s’utilitzen molècules d'oxigen que contenen aquests agents oxidants per descompondre les molècules del color en altres molècules solubles a l'aigua.

Amb la llum que apliquem al producte blanquejador accelerem l'alliberament de molècules d'Oxigen continguda en els peròxids:

peròxid d'hidrogen: H 2 O 2

H 2 O + LLUM + O

 

peròxid de carbamida: CH 2 N 2 H 2 O 2

Urea + Peròxid d'hidrogen

                                              CH 2 N 2                 H 2 0 2

                                              H 2 O + LLUM + OAmb aquesta molècula d'oxigen lliure descomponem la molècula del color de la següent manera:

 1. Molècula d'oxigen (1)
 2. Addició d'aquesta molècula d'oxigen a la molècula del color beta carotè
 3. Unió radicals lliures amb el carboni de la molècula del color
 4. Descomposició de la molècula del color a altres molècules solubles a l'aigua.

  1                                 2                                                           3                                               4

                                                                                                                                                            O                                                                   R = C = O + CCR

O         +         R-C = C-C-R                                         R & ndash; C                                         C-C-R                

                                                                                                                    R = C = O + C = C-R            
Blanquejament dental a Barcelona

Preguntes freqüents sobre Blanquejament dental a Barcelona

Què aconseguirem després del blanquejament?

Amb el blanquejament el que aconseguim és aclarir la tonalitat de les dents, sempre dependrà de la tonalitat inicial, del tipus de tinció (si és per taques o per tincions per antibiòtics), i del producte utilitzat però sempre aconseguirem aclarir la tonalitat .

Es pot blanquejar els ponts / fundes o facetes?

No, ja que el blanquejament és només eficaç sobre dents naturals.

El blanquejament dental és dolorós?

El més habitual és que NO sigui dolorós. En algun cas es pot apreciar certa sensibilitat durant el tractament i el dia de la mateixa, però desapareixerà a el cap d'1 o 2 dies.

Quant dura un blanquejament dental?

És recomanable realitzar un manteniment de blanquejament per aconseguir un bon resultat a llarg termini i això ho poden determinar els nostres especialistes de Clínica Dental Casanova 25.

Què no es pot fer després d'un blanquejament dental?

L'única cosa a tenir en compte és restringir el consum d'aliments que puguin teñir. Com cafè, vi, te, colorants…etc durant 7 a 10 dies.

El blanquejament dental danya la dent?

Si està realitzat per un professional i sota les indicacions de cada fabricant del producte blanquejador. NO danyarà la dent. Si s'excedeixen els temps aconsellats o les sessions o si s'apliquen sobre dents amb càries o fissures si es pot crear un problema.

Per això no utilitzar mai els blanquejadors casolans, ni els comprats per internet ja que si NO son supervisats per un professional pot donar problemes.