Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació

Acceptar
Categoría: Periodòncia

Empelt de geniva a Barcelona

L'empelt d'ència és una tècnica quirúrgica que permet augmentar l'ample i alt de la geniva en presència d'exposicions radiculars petites, augmentar la profunditat de vestíbul i l'eliminació de la inserció de frens.

A la nostra Clínica Dental a Barcelona Casanova 25 ens preocupem perquè els nostres pacients comprenguin que tenir un bon estat de salut bucal inclou tenir cura totes les estructures dentals tant toves com dures.

Empelt de geniva a Barcelona
Empelt de geniva a Barcelona

Què és l'empelt gingival lliure

Aquest procediment té com a objectiu tornar la salut al periodonci , controlar els factors etiològics de la malaltia periodontal i reconstruir les seqüeles provocades per aquesta. La finalitat és crear una banda de geniva inserida adequada que aturi la recessió gingival progressiva tornant la salut a les dents afectades per la quantitat insuficient de geniva.

El empelt gingival lliure està especialment indicat en el tractament de petites recessions de geniva a l'arcada inferior i quan la geniva de les dents adjacents és rosa clar, a l'aconseguir un guany de teixit queratinitzat es facilita el control de la higiene oral per part dels pacients reduint l'acumulació de placa bacteriana.

També és una tècnica que utilitzem en la correcció de defectes mucosos en implants amb l'objectiu d'ampliar la geniva queratinitzada que els envolta.

Diverses tècniques com empelt gingival lliure, empelt de teixit conjuntiu, matriu acel·lular i reposició apical del penjoll vestibular s'han utilitzat per crear un teixit periimplantari queratinitzat de manutenció més fàcil i més resistent a l'estrès mecànic.
Empelt de geniva a Barcelona

Avantatges de l'empelt de genives

  • El sagnat de les genives disminueix progressivament fins a desaparèixer en la seva totalitat.
  • Reducció de la mobilitat, és un tractament efectiu per evitar la pèrdua dentària i evitar l'evolució de la periodontitis.

Contraindicacions de l'empelt de genives.

  • Quan hi han alguns factors que limiten la instrumentació com anatomia radicular, apinyament dental, obertura bucal o elasticitat de galtes, el procediment pot portar una mica més de temps.
  • Alguns teixits poden lacerar-se durant els procediments. Persones amb marcapassos o malalties transmissibles a través d'aerosols.
  • Sensibilitat posterior de la teràpia de raspalles i allisats radicular, perquè al netejar i desinflamar els teixits periodontals aquests disminueixen el seu volum i es presenten petites retraccions de geniva d'1 o 2 mil·límetres.
Empelt de geniva a Barcelona

Preguntes freqüents sobre Empelt de geniva a Barcelona

Com mesurar o quantificar el dany dels teixits periodontals?

Mitjançant el sondatge periodontal, es pot mesurar el solc periodontal (Salut) i el sac periodontal (malaltia). Si hi ha un sondatge menor a 3 mil•límetres parlem llavors de gingivitis i es realitzarà la higiene / tartrectomia. Ara, si és superior es realitzarà curetatge / raspat i allisat radicular.

És normal presentar sensibilitat?

Sí, en alguns casos, el túbul dentinari queda exposat i l'estímul passa més ràpid, unit a petites recessions de geniva que es poden presentar a l'desinflamar els teixits.

Què puc fer davant la sensibilitat que presento posterior al tractament?

Acudir a la consulta i se li realitzaran aplicacions tòpiques de fluor o desensibilitzant un cop per setmana sobre les zones on presenta la sensibilitat, en conjunt amb crema dental per a la sensibilitat per 3 mesos. Si després d'un mes continua la mateixa simptomatologia, es pot realitzar algun empastament sobre la superfície radicular exposada o alguna cirurgia periodontal que cobreixi el que es va exposar.

En quant de temps s'elimina la sensibilitat post-tractament?

Depèn de la condició dels teixits en cada persona.