Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació

Acceptar
Periodòncia

Periodòncia

La periodòncia és la branca de l'odontologia que s'encarrega de la diagnosi, pronòstic i tractament dels teixits que envolten a la dent i als seus substituts amb l’objectiu d’un correcte manteniment de la salut, funció i estètica de les dents i teixits adjacents. És un vocable que es va formar amb la unió dels termes grecs: peri = al voltant / odonto = dent .

És una especialitat que avalua l'estat del periodonci sa i malalt. En l'actualitat, aquesta ciència també s'encarrega de la prevenció i tractament de les malalties relacionades als implants com la periimplantitis.

Els nostres tractaments

Empelts de geniva

El empelt de geniva ens permet augmentar l'ample i alt de la geniva en presència d'exposicions radiculars petites i augmentar la profunditat de vestíbul.

Higiene / Tartrectomia

Amb la neteja dental, eliminem la placa bacteriana i el càlcul en la part coronal sobre la geniva.

Polit dental

Gràcies a l'polit dental, aconseguim una superfície en les dents neta, dura i polida a el mateix temps que eliminem tot tipus de taques.

Què és el Periodonci?

El periodonci és una unitat de desenvolupament biològica i funcional, sotmesa a modificacions morfològiques relacionades amb alteracions funcionals i de l'entorn, el qual es divideix en dues estructures:

  • Periodonci de protecció, on s'ubica la geniva.
  • Periodonci d'inserció, que està constituït per lligament periodontal, ciment i os alveolar.

Entre les característiques clíniques normals de l'periodonci es poden esmentar les següents:

  • Color: rosat, a causa de l'aportació vascular, gruix i queratinització de l'epiteli.
  • Contorn: fistonat, depèn de la forma, alineació i punt de contacte de la dent. També ho dóna la papil•la interdental i geniva marginal.
  • Consistència: és ferma i resistent, a causa de la naturalesa col•làgena de la làmina pròpia i la seva proximitat anterior.
  • Textura: puntillada de taronja, a causa de la projecció del teixit connectiu.
  • Gruix: correspon a la suma el teixit queratinitzat (geniva) i el procés alveolar.

No obstant això, al no mantenir una bona higiene bucal, els teixits comencen a patir una sèrie de canvis en el transcurs del temps, complicant l'estat de salut bucal, i ocasionant la malaltia periodontal. Si no s’intervé a temps la malaltia contínua i el teixit tou s'inflama, les fibres es destrueixen, la geniva es separa de la dent i l'os comença a reabsorbir.

Quines malalties evitem amb els nostres tractaments periodontals a Barcelona

Els signes de malaltia periodontal son les genives sagnants, mal alè i mobilitat de les peces dental. És una malaltia asimptomàtica. Quan la pèrdua d'elles és irremeiable, s'ha de recórrer a la cirurgia d'implants per reposar-les. Les malalties periodontals vinculades a una dentició són:

  • Gingivitis: comprenen els problemes de genives sagnants i inflamades però sense compromís ossi. Quan les genives s'inflamen per la placa bacteriana que s'adhereix a la dent i que després s'endureix formant el càlcul dental comunament anomenat tosca i generant el sagnat. Una adequada higiene bucal i un tractament professional pot revertir la gingivitis i prevenir la pèrdua d'os.
  • Periodontitis: és conseqüència d'una gingivitis no tractada, on la tosca / càlcul dental s'acumula per sota de la geniva, formant sacs periodontals, això danya l'arrel dentària i els teixits circumdants i si no és tractat a temps pot desencadenar la pèrdua de les dents.

El tractament periodontal consisteix des de la correcció de la tècnica d'higiene per al control de la placa bacteriana , per l'acumulació de restes de menjars que fan proliferar els bacteris que ataquen la geniva i els teixits, fins a la eliminació dels factors desencadenants de la mateixa.

La teràpia periodontal està encaminada a l'eliminació i control de la malaltia periodontal, eliminació de placa bacteriana i càlcul que provoca la malaltia periodontal. L'objectiu d'aquesta teràpia no només està vinculat a eliminar tot el que sigui placa o càlcul sinó també a eliminar factors retentius com restauracions mal adaptades (corones o   incrustacions) i / o resines mal contornejades que poden alterar els teixits periodontals adjacents.

A la nostra Clínica Dental Casanova 25 ens enfoquem en la teràpia preventiva de la salut bucal , per això el nostre primer pas en el servei de periodòncia és motivar el pacient a cuidar la seva cavitat bucal, explicant-com ha de realitzar el raspallat i quins instruments/aparells pot utilitzar per protegir els teixits periodontals.

Es percep controlar la inflamació del teixit tou i preparar-ho per a una possible fase quirúrgica. D'acord a la localització del càlcul en la cavitat bucal es realitzen diferents tractaments. Higiene, curetatge i empelts.

El nostre especialista en Periodòncia

Dra. María de la Sota

Odontòloga llicenciada per la Universitat Complutense de Madrid (Espanya), amb títols d'especialització d'Implantologia i Endodòncia. Especialitzada en tractaments d'odontologia conservadora, així com implants, periodòncia i pròtesis.

Equip de dentistes Casanova25

Demana cita

INFORMACIÓ Protecció de Dades. Finalitats: Respondre a les seves sol·licituds i remetre-li informació comercial dels nostres productes i serveis, fins i tot per correu electrònic. Legitimació: Consentiment de l'interessat. Destinataris: No estan previstes cessions de dades. Drets: Pot retirar el seu consentiment en qualsevol moment, així com accedir, rectificar, suprimir les seves dades i altres drets a info@casanova25.com .Pot ampliar la informació a Política de Privacitat