Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació

Acceptar
Tornar

Fèrula antironcs

Publicat el 08/06/2022
Fèrula antironcs

Cada vegada venen més pacients a la nostra clínica Casanova25 preguntant-nos que poden fer per a solucionar els problemes de roncs. Per això, avui volem explicar-vos sobre les fèrules antironcs.

Aquestes fèrules són tractament odontològic molt nou, que ajuda a reduir o eliminar els roncs, a més de millorar el somni.

Per què es produeixen els roncs?

Els roncs es produeixen pel fet que la llengua i faringe es relaxen, provocant que es dificulti l'entrada de l'aire. Quan això ocorre, el paladar tou i l'úvula produeixen la vibració, és a dir, el ronc.

Una gran quantitat de la població pateix de roncs, especialment els homes. Aquests roncs poden aparèixer a causa de la longitud del paladar, problemes de respiració, causes hereditàries i altres factors.

Existeixen altres causes que poden portar a triar aquest tipus de tractaments, com és el cas de patir alguna d'aquestes alteracions o símptomes:

-Pauses respiratòries o problemes nasals

-Despertar-se sovint durant la nit amb la boca seca

-Sudoració nocturna excessiva

-Apnea del son

Tenint en compte com es produeixen els roncs, passem a explicar-vos com funciona la fèrula antironcs.

Com funciona l'anti roncs?

Aquest tipus de fèrules tenen la funció d'avançar la posició de la mandíbula i al seu torn també la llengua, per a aconseguir una major entrada de l'aire. S'ha de col·locar la fèrula únicament per a dormir i es retiri en despertar.

És important que aquesta fèrula es faci a mida, tenint en compte la situació de cada pacient. Les fèrules genèriques, que no es fan a mida, poden provocar molèsties o no funcionar correctament.

En la clínica dental hauran de valorar el teu cas, per a conèixer si és possible l'aplicació d'aquesta fèrula, ja que existeixen unes certes limitacions com és el cas de pacients amb problemes severs de genives o problemes d'articulació temporomandibular.

Quant dura una fèrula antironcs

La durada d'aquesta fèrula, dependrà sempre de la cura i manteniment que realitzem. Per això, si volem que la fèrula duri molt temps, és crucial que duguem a terme un correcte manteniment d'aquesta. Per a això, hem de rentar-la després de retirar.

A més, s'ha de realitzar un seguiment per part d'un professional per a poder revisar que funciona correctament.

Dra. María de la Sota

Dra. María de la Sota

Especialista en Implantologia i Endodòncia