Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació

Acceptar
Tornar

Fèrula de descàrrega

14-09-2015
Fèrula de descàrrega

L'estrès provoca un hàbit inconscient de prémer, cruixir i desgastar les dents en les persones mentre dormen. Aquesta patologia es coneix com bruxisme. Hi ha moltes persones que pateixen bruxisme nocturn i no són conscients fins que ocorren complicacions. Si el problema no es tracta a temps pot provocar destrucció, desgast de les peces dentals, mal de cap, d'oïda i cervical.

Com podem tractar-ho a la nostra clínica dental de Barcelona?

Utilitzant una fèrula de descàrrega. Es tracta d'una placa de plàstic, transparent, que es col·loca en una de les dues arcades dentals per tal d'evitar que les dents de dalt entrin en contacte amb les de baix, i evitant així el desgast que es produeix en prémer o friccionar unes contra les altres. Aquesta fèrula se sol dur de nit, que és quan la majoria de pacients "bruxen" o li grinyolen les dents.

De quin material està feta la fèrula?

Està feta de materials plàstics o resines acríliques transparents.

Quant de temps es pot utilitzar la mateixa fèrula de descàrrega?

La fèrula es pot usar per temps indefinit, però sempre amb revisions periòdiques amb el teu dentista, i pot ser necessari substituir-ne les usades per unes de noves. Però això variarà en funció del grau de bruxisme del pacient.

Els nens poden portar fèrules?

No és recomanable per a nens.

Si porto implants dentals, puc fer servir la fèrula?

Sí, pots utilitzar una fèrula de descàrrega sense problema.