Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació

Acceptar
Tornar

Hàbits d'higiene bucodental per a pacients majors

Publicat el 19/10/2016
Hàbits d'higiene bucodental per a pacients majors

Hi ha diferents pautes per tenir una bona rutina d'higiene oral en la tercera edat:

  • Salut general i oral. Les malalties pròpies en aquestes edats com la diabetis, hipertensió ... influeixen en la salut oral. Així, convé usar productes d'higiene oral específics per a l'edat.
  • Tècniques habituals. Si bé és important adaptar la rutina de neteja a l'edat, es pot mantenir la base de les tècniques habituals. Parlem d'un raspallat diari, amb un raspall de truges suaus i amb una durada mínima de dos minuts. No obstant això, convé reposar el raspall de dents cada tres mesos i adaptar-lo al màxim a la cavitat oral del pacient. Alguns pacients perden facultats en la tercera edat, de manera que el raspall ha de ser pràctic i de qualitat.
  • Visitar l'odontòleg amb més regularitat. Amb l'edat, els nervis de les dents perden sensibilitat. Per això és molt important no esperar fins a notar un dolor agut per acudir a l'odontòleg. En aquest cas, pot ser massa tard per a la peça dental.
  • Revisar la medicació. Alguns medicaments poden provocar patologies bucals com la xerostomia. Es recomana acudir al metge per revisar quins medicaments s'han de prendre.
  • La importància del fluor. El fluor pot començar a usar-se des de la infància. Contribueix a la mineralització de l'esmalt, de manera que és més fort davant l'acumulació de placa bacteriana.
  • Eliminar hàbits perjudicials. A la tercera edat és difícil suprimir hàbits perjudicials que s'han desenvolupat durant la joventut. Això no obstant, hàbits com el tabaquisme o el consum d'alcohol són molt més perillosos per a la salut oral en aquesta edat.
  • Neteja interproximal. En els pacients majors, la neteja interproximal té molta importància. Especialment en els portadors de pròtesis dentals. L'acumulació de biofilm oral en els espais interdentals pot provocar greus complicacions. Per això es recomana l'ús del irrigador bucal.