Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació

Acceptar
Tornar

¿Implants amb pròtesi fixa, híbrida o removible?

Publicat el 02/05/2016
¿Implants amb pròtesi fixa, híbrida o removible?

A l'article anterior, sobre quants implants dentals has de col·locar en cada situació, vam explicar que si es tractava d'implants de maxil·lars depenia de si aquests eren inferiors o superiors, i de si aquests implants es realitzaven amb pròtesi fixa, híbrida o removible. L'objectiu d'aquest article, seguint el fil anterior, és exposar les diferències entre aquestes tres opcions d'implants. No necessàriament un és millor que un altre, els dentistes experts en implantologia de la nostra clínica dental de Barcelona treballen amb les 3 tècniques, però la clau resideix en estudiar cada cas de forma individualitzada, i proposar als nostres pacients la que més s'ajusti a les seves circumstàncies .

Què és una pròtesi híbrida?

Les pròtesis híbrides sobre implants dentals són una opció de tractament rehabilitador implantològic que permeten al pacient tenir uns nous dents fixes.

Les pròtesis metall resina sobre implants, també anomenades híbrides, consisteixen en una estructura metàl·lica recoberta d'acrílic i al seu torn suporta les dents fixes artificials. Són necessaris 6 implants osteointegrats per arcada dental per realitzar una pròtesi híbrida implantosoportada.

El material amb el qual es fan les pròtesis híbrides sobre implants dentals és mitjançant una estructura de metall dissenyada i fabricada amb cad cam dental que va recoberta amb dents de resina.

Què és una sobredentadura?

Sistema constituït per una pròtesi dental extraïble estabilitzada mitjançant fixacions sobre un o més dents naturals, arrels i / o implants endoóseos. La sobredentadura pot ser extreta i reinserida fàcilment pel propi pacient per netejar-la i més posseeix major estabilitat que les pròtesis més tradicionals.

El material amb el qual es fan les sobredentadures és mitjançant una estructura de metall que realitzarà la funció de reforç i sobre això es col·loca les dents de resina, l'aparença és d'una pròtesi de resina convencional completa però a la part interna té els additaments mitjançant dels quals es farà la retenció de la pròtesi als implants.

Què és una pròtesi fixa sobre implants?

La pròtesi implantar-suportada és un tractament que consta d'una estructura protètica ancorada mitjançant ciment o cargols en els implants que han col·locat prèviament dins dels ossos maxil·lars, a fi de recuperar al màxim la funció i l'estètica de les seves dents.

Les pròtesis dentals de porcellana tenen com a principals avantatges que són fixes i que estèticament són extraordinàriament naturals: la superfície de les dents de porcellana són molt semblants a l'esmalt de la dent natural.

Un inconvenient que tenen és que necessiten més implants i el preu del tractament és més gran que amb altres solucions. Com a orientació, si cal col·locar totes les dents d'un maxil·lar, caldrà col·locar 8 implants. Tot i que el nombre dependrà també del tipus d'os que tinguem i de la longitud-diàmetre dels implants col·locats.

Els 14 dents que cal posar es divideixen en tres grups (anterior, posterior esquerre i posterior dret) i cada grup es recolza en dos implants. En definitiva és com tenir-ne tres ponts. Com limitació han de cal que hi hagi os en tota l'extensió del maxil·lar perquè no és convenient deixar dents sense suport sobre implants.

Les dents poden anar subjectes als implants directament cargolats o cimentats a una peça intermèdia que va cargolada als implants.

El material sol ser de metall porcellana.