Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació

Acceptar
Tornar

INVISALIGN, preguntes i respostes

Publicat el 31/05/2016
INVISALIGN, preguntes i respostes

Seguim avui amb la temàtica iniciada en el post anterior, per intentar resoldre la major part de preguntes sobre l'ortodòncia invisible Invisalign que més habitualment ens fan els pacients de la nostra clínica dental a Barcelona.

Com funciona Invisalign?

Els alineadors d'Invisalign mouen les dents gràcies a l'aplicació de forces necessàries per aconseguir un moviment controlat de la dent. A diferència dels brackets tradicionals, Invisalign no només controla el grau de moviment per alineador, sinó també el temps que comporta aquest moviment. Per tant, en cada etapa, només es permet el moviment de certes dents, segons el pla de tractament de Invisalign per a aquesta etapa en concret. D'això resulta un sistema eficient d'aplicació de forces que mou les dents cap a la posició prescrita desitjada.

De què estan fets els alineadors i quin aspecte tenen?

Són pràcticament invisibles, estan fets d'un material termoplàstic d'ús mèdic d'alta resistència, desenvolupat exclusivament per al sistema Invisalign. Els alineadors invisibles es fabriquen a la seva mida i s'ajusten perfectament a les seves dents.

Puc anar a qualsevol metge per a ser tractat amb Invisalign?

Encara que Invisalign es pot utilitzar pràcticament amb qualsevol estil de tractament, es necessita una formació especial. Tots els ortodoncistes i odontòlegs interessats en tractar pacients amb Invisalign han de formar-se per aconseguir l'especialització i el coneixement necessaris sobre els requisits del tractament de pacients abans que es puguin acceptar tractaments de la seva consulta.

Quina és l'edat mínima que ha de tenir un pacient per poder ser tractat amb Invisalign per un dentista?

Depenent de la seva experiència, un ESPECIALISTA EN ORTODÒNCIA INVISIBLE pot emprar Invisalign per tractar la mal oclusió d'una infinitat d'adults i adolescents interessats a corregir el seu somriure.

Amb quina freqüència hauré visitar el meu ESPECIALISTA EN ORTODÒNCIA una vegada que hagi començat el tractament?

El període entre cites és, en general, el mateix que en el cas dels aparells fixos tradicionals, tot i que les cites són més curtes. El fet d'haver de passar menys temps a la cadira de l'ortodoncista s'explica pel fet que no cal fer ajustaments als filferros i / o brackets. El normal és que els pacients vagin a les seves visites de revisió cada 4 a 6 setmanes per assegurar-se que el tractament progressa segons el planejat, així com per rebre els següents jocs de alineadors.

Quant dura el tractament Invisalign?

La durada total del tractament depèn de la complexitat del mateix i, en general, és equiparable al temps necessari amb els aparells fixos tradicionals. Normalment, el tractament dura entre 9 i 18 mesos. Quan consulti al seu especialista d'ortodòncia, aquest li podrà donar informació més detallada.