Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació

Acceptar
Tornar

La neteja dental

Publicat el 24/01/2017
La neteja dental

La neteja dental és fonamental per tenir una boca sana. Tots hauríem de raspallar-nos les dents després de cada àpat, però no sempre podem fer-ho. Per això, sempre aconsellem als nostres pacients que com a mínim, es raspallin les dents dues vegades al dia, una al matí i una altra a la nit, per així evitar malalties periodontals.

Utilitza el fil dental

Una altra tècnica que s'ha de realitzar a casa és el fil dental. Consisteix en un fil fi que ha de passar entre les dents. La seva finalitat és la d'eliminar les restes de menjar en zones complicades on el raspallat no pot arribar. Per utilitzar correctament el fil dental et vam passar alguns senzills passos a seguir:

  1. Enrotllar uns 40 cm de fil al dit índex i el polze de cada mà.
  2. Cal deixar uns 6-8 cm de fil entre cada mà.
  3. Tensa el fil i passa-ho per la cara de la dent fent suaus moviments "ziga-zaga" entre dent i dent sempre tocant una cara d'aquests.
  4. Procura treballar totes les zones on el raspallat no arriba.

Cada quan cal realitzar una neteja dental?

A més de realitzar una neteja dental a casa, és recomanable anar al dentista perquè et facin una neteja dental professional. A la clínica dental Casanova25 creiem convenient que almenys 1 cop a l'any (en certes ocasions 2 cops a l'any i en certs pacients periodontals fins i tot 3 vegades a l'any) es visiti l'especialista per realitzar una neteja dental.

La visita pot durar entre 30-40 minuts aproximadament on el dentista treballarà per eliminar la placa bacteriana, tosca dentària i taques que puguin sorgir en les dents. Les neteges dentals són fonamentals per mantenir una bona salut bucodental.

Moltes persones no van al dentista per por que els pugui fer mal. Hem de dir, que fer una neteja dental professional pot crear una molèstia, però és indolora. A més, hi ha mètodes, com la sedació conscient, que ajuden el pacient a trobar-relaxat i no sentir incòmode quan ha d'anar al dentista.

Un altre problema que ens podem trobar si no visitem al dentista per fer una neteja, és que podem tenir problemes com la placa bacteriana, la tosca dentària, halitosi, càries, periodontitis, gingivitis... 

Si a més de rentar-te les dents correctament a casa, vas al dentista per fer una neteja dental, en poc temps veuràs grans resultats i notaràs unes dents més sanes.