Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació

Acceptar
Tornar

Lactància materna i el desenvolupament dels maxil•lars del nadó

Publicat el 29/10/2017
Lactància materna i el desenvolupament dels maxil•lars del nadó

La lactància materna té infinitat de beneficis dels quals podríem estar tot el dia explicant però, el que interessa com a clínica dental és parlar dels beneficis que té donar el pit per al creixement dels maxil·lars del nadó.

Durant el primer any de vida del nadó, les articulacions de la mandíbula estan estimulades pel moviment d'alletar, convertint la lactància en el gran participi de la maduració dels músculs de la mandíbula, facilitant un correcte desenvolupament dental i maxil·lar. El nadó arriba a establir una correcta respiració nasal, moviments musculars i el correcte posicionament de la llengua, fent que es disminueixin les maloclusions.

Tots aquells nadons que s'alimenten de manera no natural tenen més possibilitats de desenvolupar alteracions en el creixement i el desenvolupament de la zona buco-facial. Ja que d'aquesta manera es provoca que la llengua no toqui el paladar, la qual cosa comporta al fet que la musculatura orofacial es desenvolupi de manera no convencional.

Per tant, la lactància materna és beneficiosa no només a nivell general, sinó també és fonamental per al correcte estímul del creixement i desenvolupament de l'aparell estomatognàtic. Ja que per mitjà de la lactància materna s'estableix un patró correcte de respiració nasal, moviments musculars i posicionament correcte de la llengua.

Si el teu fill té alguna càries o necessita realitzar una revisió bucal, demana una visita amb el nostre odontopediatra de Casanova25 Barcelona.