Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació

Acceptar
Tornar

Les 10 preguntes més freqüents sobre implants dentals

Publicat el 05/03/2019
Les 10 preguntes més freqüents sobre implants dentals
Les 10 preguntes més freqüents sobre implants dentals

Avui dia tenir un somriure bonic i sa és més senzill gràcies als implants dentals. Aquests aporten al problema de la pèrdua de peces dentals una solució funcional, òptima i estètica perquè puguem tornar a lluir el millor somriure i millorar la nostra salut bucodental i qualitat de vida global.

No obstant això, pot ser que abans de realitzar un tractament d'implantologia dental, sorgeixin alguns dubtes sobre com funciona aquesta intervenció, per aquest motiu, des de la nostra clínica Casanova25 t'expliquem les preguntes més freqüents en relació als implants dentals.

Comencem!

Implantologia Dental. Les 10 preguntes més freqüents

Què és un implant dental?

Un implant dental és un cargol de titani que es col·loca en l'os maxil·lar o mandíbula i fa la funció d'arrel artificial. L'implant està dissenyat a partir d'un metall bioinert, és a dir, que no provoca reacció de cos estrany. Aquesta peça artificial s'integra de forma natural en el teixit ossi i actua de suport per fixar el nou dent.

Què és un implant dental amb càrrega immediata?

Com el seu nom indica, un implant de càrrega immediata és aquell implant al que se li col·loca la pròtesi dental en el mateix dia de l'acte mèdic, d'aquesta manera es redueixen els temps d'espera.

Encara que l'implant dental sigui immediat, s'ha de tenir en compte que la geniva experimenta canvis que són necessaris de respectar, de manera que la càrrega immediata s'utilitza normalment per a pròtesis provisionals.

Aquest tractament només és apropiat en casos puntuals, ja que es requereix la quantitat i qualitat d'os adequada per poder col·locar aquest implant amb èxit.

Quins avantatges té un implant?

Amb els implants dentals substituiràs les dents en mal estat o perdudes i recuperaràs totalment l'estètica i la funcionalitat de la teva boca. A més, també augmentarà la teva autoestima i canviarà la seguretat amb la que et relaciones amb les persones del teu voltant.

¿Tothom pot posar-se un implant dental?

Sí, qualsevol persona es pot sotmetre a un tractament d'implantologia dental. En el cas de patir malalties com diabetis, ansietat, hipertensió o malalties del cor, simplement caldrà portar un seguiment controlat abans de procedir amb el tractament.

Puc posar-me un implant dental si estic embarassada?

Sí, cap problema, tot i que és aconsellable esperar fins després del part per efectuar aquest tractament.

¿A partir de quina edat es pot posar un implant?

Els implants dentals es poden col·locar des del moment en què la persona finalitza el seu període de creixement. Aquest període finalitza aproximadament als 16-18 anys en les noies i als 17-19 anys en els nois. No hi ha límit d'edat per posar implants, qualsevol persona gran podrà millorar la seva qualitat de vida gràcies als implants dentals.

¿El procés d'implantació és molest o dolorós?

No. Les molèsties que puguin estar relacionades amb el procediment són mínimes. Durant la intervenció s'aplica anestèsia local perquè el pacient no senti cap dolor.

Què cura dels implants dentals?

Els implants dentals necessiten unes cures molt simples, que són els mateixos que necessiten els nostres dents normals: Una correcta higiene, un correcte raspallat i un ús regular del fil dental. A més, és molt aconsellable evitar el tabac i altres substàncies com l'alcohol per millorar l'esperança de vida dels nostres implants.

Quant de temps duren els implants?

Els implants no tenen data de caducitat, però la seva durada dependrà de les cures bàsiques d'higiene que s'hagin i visitant regularment a la nostra clínica per revisions periòdiques, neteja i manteniment dels mateixos.

Cada quant temps hauré de visitar l'especialista dental?

Després d'un tractament d'implantologia dental, el pacient haurà de seguir el programa de revisions que el nostre especialista li indiqui i acudir a la nostra clínica dental per dur a terme una anàlisi en profunditat de la seva boca.

D'aquesta manera, el nostre especialista podrà detectar qualsevol anomalia que hagi pogut succeir i actuar en conseqüència de cara a portar un correcte manteniment dels implants.

Aquestes són les respostes a les 10 preguntes més freqüents sobre els implants dentals. Tens més preguntes sobre aquest tractament? Posa't en contacte amb nosaltres a través del nostre formulari de contacte o visita'ns a Casanova25. Els nostres especialistes t'assessoraran amb l'objectiu de que aconsegueixis el tractament que més s'ajusti a les teves necessitats.