Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació

Acceptar
Tornar

Les dents de llet

Publicat el 10/03/2017
Les dents de llet
Les dents de llet són les dents temporals que surten a partir dels 6 mesos. Al llarg de la meva carrera professional he escoltat el típic comentari de molts pares dient: "les dents de llet no tenen importància", "És igual, es cauran".

Tots els dentistes hem de conscienciar als pares que les dents de llet si són importants, més del que ens pensem, ja que d'aquestes dependran les dents definitives. Si no mantenim una bona salut bucal, a la llarga poden portar molts problemes dentals.

Cal cuidar les dents de llet

Les dents de llet tenen un paper fonamental, on principalment mantenen l'espai perquè després surtin les dents permanents o definitives i serveixen de guia per a una correcta erupció. Si es perd prematurament una peça dentària pot causar la migració de les dents veïnes, fent que en un futur produeixin problemes d'espai amb les dents definitives.

Si es produeixen problemes dentals durant la infància pot comportar problemes futurs a nivell oral, el més recomanable és visitar l'odontopediatra, especialista en atendre els més petits. D'altra banda, cal vigilar i controlar l'aparició de la càries en dents de llet, ja que pot augmentar les possibilitats de desenvolupar càries a les dents permanents.

La presència de les dents temporals o de llet és bàsica en el desenvolupament correcte de l'estructura maxil·lofacial. A més, ajuden al petit a la correcta pronunciació de cada so. D'altra banda, la dentició primària és primordial per a la introducció d'aliments, ja l'única alimentació durant els primers mesos de vida del petit ha estat la llet materna o artificial. Gràcies a les dents de llet ja pot iniciar-se al món del tall, trituració i masticació dels aliments.

Consells per tenir cura les dents de llet

A partir dels 2 anys, els nens han habituar-se a raspallar-se les dents almenys dues vegades al dia, una al matí després de l'esmorzar i una altra a la nit abans d'anar-se'n a dormir.

Per aconseguir que el nen agafi aquesta rutina, cal fer-ho com si fos un joc. Una altra manera de fer-ho és que el pare i la mare es rentin les dents amb el petit, així el nen veurà que tots els membres de la família es renten les dents.

Cal escollir un raspall de dents no molt agressiu i una pasta indicada per a nens, ja que el tipus de pasta no és el mateix que pot utilitzar un adult.

És important realitzar revisions periòdiques del nostre fill, així que si fa temps que no es visita, demana una cita amb l'odontopediatra de la clínica dental Casanova25.