Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació

Acceptar
Tornar

Neteja bucal en embarassades, pot fer-se?

Publicat el 29/11/2017
Neteja bucal en embarassades, pot fer-se?

Quan una dona es queda embarassada comencen a sorgir-li mil preguntes i dubtes com, “puc menjar de tot ?”, “seguir amb el mateix estil de vida?” o “puc realitzar-me una neteja bucal?” En les dues primeres no entrarem ja que no és la nostra especialitat, en canvi, pel que respecta a la neteja bucal, la resposta és SI i amb majúscules i t'explicarem per què.

La boca està més sensible durant tot l'embaràs a causa dels canvis hormonals, fent que es puguin produir problemes bucodentals, sobretot en les genives.

Els problemes més comuns que succeeixen quan s'està embarassada són:

  • Gingivitis: A causa de l'augment de les hormones també augmenta la irrigació sanguínia dels teixits de la boca. Les genives comencen aparèixer vermelloses, sensibles i l'espontani sagnat, ja sigui en mastegar o al raspallar-se les dents.
  • Épulis o granuloma: Succeeix en els casos quan apareix un bony a la geniva, també conegut com el tumor de l'embaràs (benigne). Això és degut a l'efecte de la progesterona i els estrògens sobre el sistema immune.
  • Salivació excessiva: Un altre factor molt freqüent en l'embaràs. Aquest problema té un avantatge en el qual arrossega les restes alimentaris, fent que protegeixi les dents davant les càries.
  • Càries: L'aparició de càries és degut principalment a l'augment de l'acidesa bucal.

Dit tot això, és aconsellable realitzar una neteja bucal a una embarassada? Sí i és totalment necessari seguir amb una correcta higiene dental (tant a la clínica dental com a casa).

Evidentment, un consell que sempre donem és que si estàs embarassada o creus que ho pots estar és que avisis al dentista.

Si estàs embarassada i fa temps que no et fas una revisió dental o una neteja bucal, demana una cita amb el dentista de Casanova25 a Barcelona