Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació

Acceptar
Tornar

Oclusió dental

Publicat el 27/06/2022
Oclusió dental

Una de les causes per les quals solen acudir els pacients a la nostra consulta de Casanova 25 és per problemes d'oclusió dental. És per això, que avui volem explicar-vos una mica més sobre aquesta mena de problema dental.

Que és una oclusion dental

L'oclusió dental és quan la mandíbula superior i la inferior no encaixen correctament. És a dir, les dents no estan col·locats correctament i no es fa una mossegada correcta.

Aquest tipus de problema mandibular pot tenir afectacions tant en la masticació com en la mateixa parla. És per això, que és important tractar des de ben petits.

Com es corregeix la dolenta oclusion dental

Per a realitzar una correcta correcció, és important que es realitzi una prèvia revisió i diagnòstic. D'aquesta manera, podrem detectar d'on ve derivat el problema, ja sigui d'una mala posició dental, problemes d'articulació de mandíbula o problemes de mala correlació dental.

En el cas dels nens, moltes vegades apareix aquest problema a edats primerenques, a causa de l'ús excessiu del biberó, l'hàbit de xuclar-se el dit o ús de xumet que poden afectar el desenvolupament maxil·lar.

Tractaments de correcció de l'oclusió dental

És per això, que és indispensable aplicar tractaments de correcció adequats a cada pacient. Us presentem a continuació els diferents tractaments:

-Ortodòncia: és un dels tractaments més utilitzats per a la correcció. Existeixen diferents tipus d'ortodòncia com és el cas de l'ortodòncia invisible o els Brackets. Aquests tipus de tractaments se centren en alinear les peces dentals per a millorar la mossegada.

-Carillas dentals: Quan el problema d'alineació ve a causa d'un problema dental específic, es poden realitzar aquests tractaments. L'objectiu del tractament és tapar els defectes de la dent i espais interdentals per a millorar així la mossegada.

-Corones dentals: són un tipus de pròtesi fixa que s'utilitzen per a reemplaçar la dent normal, col·locant-se sobre aquest a manera de funda. Aquest tipus de tractaments permet protegir la dent a més d'alinear la mossegada.

-Contornejat de dents: és tractament consisteix en la modificació de la peça dental per a aconseguir un millor encaix mandibular i dental. D'aquesta manera, s'aconsegueix un millor somriure i un resultat més uniforme.

És indispensable realitzar una correcció de la mossegada per a evitar problemes en la salut bucodental o mandibular. A més, no corregir el problema pot derivar en problemes com: fractures o desgast de peces dentals, dolors o lesió en la mandíbula i malalties periodontals.

Dra. María de la Sota

Dra. María de la Sota

Especialista en Implantologia i Endodòncia