Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació

Acceptar
Tornar

Per a què serveix l'ortodòncia i quants tipus hi ha?

Publicat el 30/05/2019
Per a què serveix l'ortodòncia i quants tipus hi ha?

Estàs contemplant la possibilitat de començar un tractament d'ortodòncia per a tu o per als teus fills? En aquest post anem a explicar-te perquè serveixen les ortodòncies i quins son els tipus d'ortodòncia que existeixen actualment. Segueix llegint!

A la nostra clínica Casanova25 som especialistes en realitzar tractaments de ortodòncia a Barcelona i sempre assessorem a tots els nostres pacients per triar que tractament aplicar tenint en compte les seves necessitats individuals.

Abans d'enumerar els tipus d'ortodòncia que existeixen, primer hem de saber per a què serveix l'ortodòncia i els beneficis que ens aporta a nivell bucodental.

Per a què serveix l'ortodòncia?

L'ortodòncia implica l'ús i control de diferents tipus de forces proporcionades per diferents tipus d'aparells. L'ús d'aquests aparells ens serveixen de suport per a unir les peces dentals i s'utilitzen per:

  • Redreçar les dents correctament
  • Corregir una mossegada irregular que pugui tenir el pacient
  • Alinear les dents i els llavis de forma estètica.
  • Tancar espais antiestètics entre les dents

L'ortodòncia també ajuda en tractaments d'altres àrees de l'odontologia (com l'odontologia estètica o la implantologia dental) A més, en el cas dels més petit s, l'ortodòncia infantil ajudarà a aconseguir un bon creixement de la mandíbula i una correcta aparició de les dents.

Tipus d'ortodòncia que existeixen

Ortodòncia metàl·lica. Aquesta és l'ortodòncia més coneguda i la més comuna, però dia a dia cada vegada més gent es decanta per altres ortodòncies més modernes i estètiques. En l'ortodòncia metàl·lica s'utilitzen brackets d'acer inoxidable.

Ortodòncia de ceràmica o porcellana. L'ortodòncia de ceràmica o porcellana és una de les ortodòncies més estètiques, ja que els brackets no són metàl·lics, sinó de porcellana amb un color molt similar al de les dents, pel que tot just són perceptibles. (Encara que l'arc que recorre la boca és metàl·lic)

Ortodòncia lingual. Aquest tipus d'ortodòncia és molt estètica i amb prou feines visible ja que es col·loca a la cara interna de les dents. Aquesta opció pot ser una de les millors opcions per als pacients més adults que no vulguin mostrar cap aparell durant el tractament.

Ortodòncia invisible Invisalign. Aquest tipus d'ortodòncia es diferencia de la resta en que és removible, és a dir, no la portem contínuament. Per mitjà d'una sèrie d'alineadors plàstics fets a mida, s'aconsegueix canviar progressivament la posició de les dents per aconseguir la posició adequada a través demicromoviments. Aquesta ortodòncia és molt poc visible i la possibilitat que sigui removible la fa molt còmoda de portar.

La tècnica d'ortodòncia Invisalign només poden dur-la a terme especialistes en ortodòncia amb certificat cat. Els especialistes de la nostra clínica dental a Barcelona estan acreditad us per treballar amb Invisalign, de manera que sempre podràs confiar en nosaltres per a qualsevol tipus d'ortodòncia que vulguis.

Necessites una ortodòncia? Demana cita a la nostra clínica dental Casanova25. Els nostres especialistes t'assessoraran perquè puguis triar el tipus d'ortodòncia que més s'adapti a les teves necessitats.