Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació

Acceptar
Tornar

Periodontitis: què és i com tractar-lo

Publicat el 16/10/2017
Periodontitis: què és i com tractar-lo

Avui us volem parlar sobre la periodontitis, una patologia que pot patir fins a un 90% de la població adulta de més de 35 anys.

També és coneguda com la malaltia periodontal. El nom està compost per "períodes" que significa perímetre, "odonto" que és dent i "itis" que significa infecció, és a dir, infecció al voltant de la dent.

En Casanova25 et recomanem que sempre et facis una higiene bucal anual per evitar aquest tipus de patologia.

Però... Què és la periodontitis?

La periodontitis és una malaltia que danya els teixits que envolten, subjecten i protegeixen les dents, provocant la pèrdua total de la dent, fent que una de les solucions a la inexistència de la dent sigui la col·locació d'un implant dental.

Causes de la periodontitis

La principal causa de la periodontitis és la placa bacteriana. Està formada de bacteris i és la raó per la qual una persona ha raspallar-se les dents almenys dues vegades al dia, ja que si no es porta una correcta higiene bucal, aquesta placa es va acumulant a les dents, provocant així la gingivitis, és a dir, sagnat i inflor de les genives. Si això perdura en el temps i no es visita al dentista, la infecció pot danyar el teixit i, amb això, l'os maxil·lar passant a ser llavors una periodontitis.

Quins són els símptomes de la periodontitis?

Els principals símptomes són:

  • Sagnat en rentar-se les dents o sense cap motiu.
  • Inflor de les genives.
  • Les genives passen a tenir un color vermellós.
  • retractació i separació i mobilitat de les dents.

Existeix tractament per a la periodontitis?

A la clínica dental Casanova25 Barcelona fem servir un tractament conservador per eliminar la infecció que està provocant la malaltia periodontal. Un cop la infecció està controlada, el dany a l'os s'atura i amb això es conserven les dents sanes i els teixits periodontals sans.

El tractament periodontal consisteix en:

  • Eliminació de la tosca acumulat a la part superior de la geniva a través d'un aparell d'ultrasons.
  • Eliminació de la tosca dipositat a la part inferior de la geniva mitjançant a curetes manuals o ultrasons deixant la superfície polida i llisa, impedint que avanci la malaltia. Aquest procés sol realitzar-se en diverses sessions mitjançant els curetatges.

Si veus que tens algun símptoma, el nostre consell és que demanis una visita amb el nostre especialista per realitzar-te una revisió bucal.