Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació

Acceptar
Tornar

Per què em fan mal les dents?

Publicat el 16/09/2022
Per què em fan mal les dents?

El dolor dental és un dels símptomes més comuns que tractem en la nostra clínica dental de Barcelona. Aquest problema dental pot venir ocasionat per diferents causes, per la qual cosa requereix una correcta anàlisi i diagnòstic del cas del pacient.

Causes dolor dental

El dolor dental és un indicador que existeix algun problema bucodental, per la qual cosa és important acudir a un professional per a conèixer la seva causa.

Entre les diferents causes del dolor dental podem trobar:

  • Abscés dental: L'abscés pot ocasionar-se per l'acumulació de restes de menjar entre les peces dentals o en la mateixa geniva. També pot aparèixer aquest abscés arran d'una càries o un problema periodontal. Això, provoca una inflamació i infecció de la zona afectada, que acaba ocasionant dolor en la peça o peces dentals.
  • Trencament o fissura dental: Les peces dentals es poden trencar o fisurar per causes molt diverses, com és el cas d'un cop, bruxisme o masticació d'aliments indeguts.
  • Càries: Les càries és una de les causes que sol provocar dolor en la peça dental, quan es troba prop dels nervis. En les peces dentals no té per què mostrar-se visualment l'afectació, ja que moltes vegades és de manera interna o entre peces dentals.
  • Noves peces dentals: una de les causes que provoca més dolor en les peces i genives, és l'aparició de noves peces dentals. En aquest cas podem parlar de l'aparició de les peces definitives en nens o en el cas de l'aparició dels queixals del judici.
  • Bruxisme: Si sofreixes de trastorns com el bruxisme, és a dir, estrenys les dents durant el dia, patiràs de dolors de mandíbula, peces dentals i fins i tot mal de cap. Per a aquesta mena de tractaments és important la correcció amb una cèl·lula dental per a evitar el desgast de les peces.

Existeixen altres causes que poden ocasionar la molèstia i el dolor dental, entre les quals trobem els problemes d'hipersensibilitat dental.

Què és la hipersensibilitat dental?

La hipersensibilitat dental és el dolor curt i intens localitzat, a causa de la ingesta d'uns certs aliments o com a resposta a un estímul tèrmic.

Aquesta hipersensibilitat dental pot venir ocasionada per:

  • Desgast dental
  • Tractaments dentals agressius
  • Retracció gingival

La hipersensibilitat dental en alguns casos pot venir ocasionada per afectacions estomacals o intestinals, que augmenten el reflux i provoquen una inflamació temporal de les genives.

Com tractar el dolor dental

És important que, en cas de patir hipersensibilitat dental, es dugui a terme un tractament adequat com l'ús de productes específics per a la reducció dels símptomes, sobretot del dolor.

A més, és necessari complementar-ho amb uns correctes hàbits diaris d'higiene bucal i una bona alimentació. És important evitar aliments molt dolços o salats i portar una dieta equilibrada, per a evitar provocar major inflamació. També hem d'evitar la ingesta d'aliments o begudes que estiguin massa freds o calents.

Si el dolor dental ve ocasionat per una altra causa, com és el cas d'una càries o infecció, s'haurà de fer una neteja o intervenció per a poder solucionar-ho i evitar afeccions majors.

El nostre equip de professionals de la Clínica dental Casanova25 valorarà el teu cas personal per a poder realitzar el tractament necessari.

Dra. María de la Sota

Dra. María de la Sota

Especialista en Implantologia i Endodòncia