Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació

Acceptar
Tornar

Preguntes freqüents sobre l'odontologia infantil

Publicat el 02/05/2019
Preguntes freqüents sobre l'odontologia infantil

Amb l'odontologia infantil (odontopediatria) som capaços de prevenir i tractar les malalties que puguin sorgir en la salut bucodental dels nens. Tenir una cura especial a les dents i maxil·lars dels més petits és fonamental de cara a que amb els anys no tinguin problemes més seriosos.

Des del moment del seu naixement, i especialment durant els primers anys de vida, s'ha d'explorar la cavitat oral de l'infant per detectar possibles anomalies que puguin sorgir amb el pas del temps.

En el cas que no hi hagi anomalies o alteracions en el desenvolupament de la salut oral del nen, un bon moment per començar a portar un seguiment de la seva salut bucodental és quan comencen a sortir-li les primeres dents (Entre els 6 mesos i un any) és molt aconsellable que portem al nostre fill o filla a un dentista per a nens de manera que comencin a anar a la consulta des de ben petits i perdin la por conscienciant alhora sobre la importància de mantenir les seves dents sans.

Preguntes més freqüents sobre la salut dental dels nens

Pel que fa a l'odontologia infantil, sempre ens poden sorgir molts dubtes sobre la cura de les seves dents i boca. Des de la nostra clínica dental per nens a Barcelona, et donem resposta al nostre article d'avui a les preguntes més freqüents:

No et perdis cap!

S'aconsella la lactància materna?

Donar el pit afavoreix enormement el desenvolupament físic, immunològic i afectiu del nadó; a més d'un correcte desenvolupament de la cavitat bucal de l'infant. És important mantenir una bona higiene bucodental de l'infant després de cada presa de llet, sobretot just abans de ficar al nen al llit per la nit.

És aconsellable utilitzar biberó?

El més ideal és que el nen no utilitzi el biberó mentre pugui ser alletat. A més dels grans beneficis immunològics, psicològics i afectius; una correcta lactància materna permetrà un correcte desenvolupament dels maxil·lars i una correcta ubicació de la llengua en la cavitat oral així com una correcta deglució. En cas que el biberó sigui imprescindible, s'hauria d'utilitzar un biberó amb tetina anatòmica.

A quina edat surten les primeres dents de llet?

Encara que pot variar depenent del nen, aproximadament surten al voltant dels 6 mesos de vida. Els primers dents de llet que apareixen solen ser les incisives inferiors.

Què faig si al meu fill li fa mal la sortida de les dents?

El procés eruptiu de les dents temporals (dents de llet) pot resultar molest i fins i tot de vegades dolorós. Durant aquest procés pot aparèixer un augment de la salivació, irritabilitat i disminució de la gana.

Durant aquest període recomanem que el nen estigui ben hidratat (augmentar la ingesta d'aigua, disminuir la temperatura dels aliments i refredar les farinetes) No recomanem l'ús d'aplicacions amb efectes sedants en les genives, ja que poden interrompre el procés de la sortida de les dents.

A quina edat es cauen les dents de llet?

Igual que la sortida de les dents, aquesta edat pot variar, però aproximadament, les dents de llet cauen i es substitueixen per les dents definitives al voltant dels 6 anys d'edat.

A quina edat han de raspallar-se les dents els nens?

La cura, neteja i higiene de la cavitat oral s'ha de fer des del naixement i sempre sota l'atenta supervisió d'un adult en el moment el nen comenci a tenir autonomia

El meu fill té bruxisme, què puc fer?

El bruxisme infantil sorgeix quan el nen estreny les dents, ja sigui durant el dia o la nit en dormir. Això sol ocórrer en nens entre els 4 i els 10 anys d'edat, etapa que coincideix amb la caiguda de les dents de llet i l'erupció de les dents definitives (Aproximadament el 80% dels nens han patit bruxisme en algun moment de la seva infància)

Per solucionar el bruxisme, a Casanova25 et recomanem algunes solucions:

  • El nen hauria de anar a dormir tranquil i relaxat. Hi ha diverses maneres d'aconseguir-ho: Un bany relaxant abans d'anar a dormir, una lectura d'un conte, xerrar una estona tranquil·lament abans d'anar a dormir... etc.
  • Evitar les "conductes parafuncionals", és a dir, que el nen es mossegui les ungles o mossegui altres objectes.

Aquestes són les respostes a les preguntes més freqüents sobre la cura de les dents i la boca dels nens.

Tens algun altre dubte sobre odontopediatria? Contacta amb nosaltres, demana cita o vine a veure'ns a la nostra clínica dental a Barcelona amb el teu fill/a, estarem encantats d'ajudar-te i resoldre tots els teus dubtes.