Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació

Acceptar
Tornar

Quant de temps duren els implants dentals?

Publicat el 20/06/2018
Quant de temps duren els implants dentals?
Una de preguntes que molts pacients formulen sobre l'implant dental és la seva durada, és a dir, Quant de temps poden arribar a durar els implants dentals? És necessari canviar-los per uns nous?

L'edat mitjana que pot durar un implant dental és molt variable, però depèn de molts factors. A continuació, us expliquem alguns d'ells.

El més important és el fabricant i la qualitat de l'implant dental. Sempre cal assegurar-se que l'implant que es vagi a col·locar sigui d'una marca reconeguda i que hagi passat tots els controls de qualitat obligatoris i que estigui dins d'un embalatge que compleixi amb tota la normativa, inclosa la data d'esterilització del mateix i que no s'hagi excedit el temps que cada casa comercial marca com de caducitat de data d'esterilització.

Un altre factor també molt important a tenir en compte és el professional, és a dir, sempre és aconsellable conèixer la trajectòria professional, de l'implantòleg, així com els casos d'èxit en la col·locació d'implants dentals. Per exemple, a Casanova 25 comptem amb grans professionals que estan en constant formació.

Quins altres factors poden influenciar en la vida de l'implant dental?

Evidentment, hi ha altres factors que poden afectar negativament, fent que la durabilitat sigui menor, com pot ser l'estil de vida del pacient, si és fumador, la higiene del pacient. Aquests hàbits de vida sí que afecten a la pèrdua d'os al voltant de l'implant.

Igualment, encara que el pacient tingui un implant dental ha de realitzar revisions periòdiques i higienes dentals per evitar infeccions i inflamacions del teixit gingival i l'os. Així mateix, si és fumador, és aconsellable visitar el dentista cada 4-6 mesos (depenent de cada cas) per realitzar una higiene dental professional.

Altres casos que podrien rebaixar la vida de l'implant dental són: l'estrès, el bruxisme i possibles traumatismes.

Però si el pacient segueix els consells del dentista sens dubte la vida de l'implant es prolongarà.