Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació

Acceptar
Tornar

Què és el CAD-CAM dental?

Publicat el 05/10/2016
Què és el CAD-CAM dental?

Mitjançant aquesta tecnologia digital estem en condicions de dissenyar i fabricar rehabilitacions odontològiques extremadament precises i de la més alta qualitat. Aquestes característiques ens permeten recudir enormement el marge d'error humà per aconseguir percentatges d'èxit encara més alts en els tractaments que requereixen peces artificials.

A la clínica dental Casanova 25 Fem servir la tecnologia CAD CAM per fabricar carilles de porcellana, pròtesis dentals, pròtesis sobre implants i altres tractaments restauradors. Aquesta fabricació es realitza a partir d'una reproducció digital tridimensional de la boca, aconseguint així un millor ajust de les rehabilitacions protètiques.

A més, el sistema cad cam ens aporta molts altres avantatges: reducció del nombre i dels temps quirúrgics, cirurgies sense incisió, major exactitud quirúrgica, menys inflamació i ens permet tenir les dents fabricats sobre els futurs implants fins i tot abans de la intervenció. La tecnologia CAD (disseny assistit per ordinador) CAM (Fabricació Assistida per Ordinador) dental és la tècnica més innovadora disponible en pròtesis fixes i suposa un avenç molt important amb relació a l'odontologia convencional.

Amb aquesta tecnologia digital els models de la boca del pacient són escanejats i les restauracions processades i fabricades mitjançant una mecanització assistida per ordinador. Això ens aporta una gran precisió en el diagnòstic i la preparació, a més de permetre'ns simular la cirurgia que utilitzarem a la zona seleccionada.

La tecnologia cad cam dental consta de tres processos:

  1. L'escaneig de la dent o implant dental en el model.
  2. El disseny en ordinador de la pròtesi estètica mitjançant un programari tridimensional (que permet calcular els eixos d'inserció, tenir referència del model antagonista, traçar una línia en la marge cervical i augments de 500%).
  3. I el fresat robotitzat o fabricació de les peces, a partir de la informació del disseny de la pròtesi en uns quants minuts.