Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació

Acceptar
Tornar

Què són els implants dentals?

Publicat el 15/03/2016
Què són els implants dentals?

Els implants dentals estan fabricats majoritàriament amb titani tot i que també hi ha implants de zirconi. Després de la seva col·locació dins el maxil·lar o de la mandíbula serveixen perquè, una vegada que estiguin osteointegrats, donin suport a les noves dents artificials que aniran unides a ells. L'implant dental farà d'arrel artificial sobre la qual es col·locarà una corona que seria la dent artificial.

Com es subjecta l'implant dental a l'os?

Mitjançant un procés biològic conegut com Osteointegració, descrit pel Professor expert en implantologia Branemark els anys 50, a partir del qual l'organisme estableix una connexió directa entre l'os i la superfície de l'implant.

Poden els implants dentals ser rebutjats per l'organisme?

Els implants dentals en la seva gran majoria estan fabricats amb titani quirúrgic, material que s'ha demostrat com a biocompatible, bioinert, estable, amb capacitat de integrar-se amb l'os (osteointegració) i també amb una bona resposta per part dels teixits tous cap a ell.

La implantologia realitzada amb aquest metall no ha demostrat cap reacció tòxica ni irritativa sobre el teixit viu. En conseqüència, la possibilitat que produeixi una reacció de rebuig o d'al·lèrgia és improbable.

No obstant això, durant els mesos següents a la seva col·locació, els implants poden patir complicacions que derivin en la falta d'osteointegració i, per tant, poden haver de ser retirats. Aquestes situacions, encara que escasses, es poden deure a raons com: infeccions de la zona operada, manca de vascularització de la zona, o alteracions en els processos reparatius de l'organisme, que són freqüents en fumadors. Però bé, a la nostra clínica dental de Barcelona ja portem més de 1.000 implants realitzats, i els que han donat problemes d'aquest tipus han estat casos molt aïllats i en circumstàncies de gran dificultat afegida.