Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació

Acceptar
Tornar

Què són les corones dentals?

Publicat el 15/02/2017
Què són les corones dentals?
La corona dental és un tipus de pròtesi o "funda" que té com a finalitat envoltar totalment la dent tractat, tornant tant l'estètica dental així com la funcionalitat. A la clínica dental Casanova25 Barcelona tractem la dent de manera que torni a tenir la mateixa forma, el color i la mida original.

L'odontòleg recomanarà la col·locació d'una corona dental a les següents situacions:

• Cobrir l'implant dental
• Reparar una dent danyatda o fracturada
• Retornar l'estètica d'una dent descolorida o deformada
• Evitar que una dent debilitada es fracturi

Les corones dentals juguen un paper fonamental en la part estètica dental, així com en la funcionalitat de la dent retornant tots els processos de la masticació. Tota aquella persona que no somriu per que s'avergonyeix d'alguna dent, ja sigui perquè està fracturada, descolorida o simplement no està ben alineada, la corona dental és la solució ràpida i econòmica, aconseguint que torni a somriure i a recuperar l'autoestima. 

Tipus de corones dentals

A la clínica dental Casanova 25 treballem amb 4 tipus de corones dentals que segons les necessitats del pacient, s'escull entre un tipus de corona o una altra:

Corones de porcellana: s'utilitzen sovint per facilitar la part estètica de les dents, és a dir, la dent no està malmesa ni fracturada i només necessita una correcció de color. L'inconvenient d'aquest tipus de corona és que té menys resistència, per això, es col·loquen en aquelles dents més visibles i que no necessiten una gran funcionalitat (mastegar).
Corones de metall: Estan fabricades 100% amb metall. L'avantatge és que són les més resistents però les menys estètiques, per això, es col·loquen en dents menys visibles on la seva única funció és la de mastegar.
Corones de metall porcellana: Estan pensades per col·locar-les en aquelles dents menys visibles i que necessiten treballar més (queixals) gràcies a la seva fermesa i robustesa. Són més econòmiques que les corones de zirconi en estar formades per una peça de metall recoberta amb porcellana, però de totes maneres són igual d'estètiques que la resta.
Corones de zirconi: Són corones menys gruixudes i voluminoses que les corones metall porcellana. Aquest tipus de corona les recomanem per aquelles dents que són més visibles. És l'opció més cara però és la corona on s'obté un resultat més natural.

Quin és el preu d'una corona dental?

El preu d'una corona dental depèn de diverses coses:

  1. Funcionalitat de la corona dental, és a dir, si és estètic o si hi ha millorar la funció de la dent.
  2. Quin tipus de corona dental es vagi a escollir
  3. Fabricant protèsic, és a dir, qui és el proveïdor que fabrica les corones dentals
  4. Cal col·locar un implant dental

Si se t'ha trencat una dent o simplement vols millorar l'estètica dental de la teva boca, demana una visita amb l'odontòleg de Casanova25.