Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació

Acceptar
Categoría: Odontologia conservadora

Reconstrucció dental a Barcelona

La reconstrucció dental és un tractament odontològic mitjançant el qual eliminem tota la càries (teixit malalt) en una dent, i el substituïm per un material artificial de restauració, el composite o resina composta.

El que diferencia l'obturació de la reconstrucció dental és l'àrea a tractar. Si es parla d'una gran càries a remoure estem fent referència a una reconstrucció, mentre que si la mida de la càries a remoure no afecta més de la meitat de la superfície.

Reconstrucció dental a Barcelona
Reconstrucció dental a Barcelona

Com es realitza una obturació / reconstrucció amb composite dental?

La reconstrucció o obturació dental consisteix en realitzar una restauració d'una dent que ha estat prèviament danyada per càries o per un cop / traumatisme i s'ha alterat l'estructura i anatomia de la dent. Es pretén eliminar la càries i tornar l'anatomia adequada perquè pugui tornar a realitzar la seva funció.
  • El primer que cal fer és anestesiar el pacient i un cop faci efecte l'anestèsia procedim a eliminar la càries amb la turbina i ho complementem amb la remoció manual mitjançant unes culleretes.
  • Un cop neta de càries la zona a tractar, apliquem un àcid orto-fosfòric per realitzar el gravat àcid.
  • Després eliminem l'àcid amb aigua i aire.
  • Un cop sec, apliquem l'adhesiu, aquesta és una capa de cola intermediària entre la dent i el futur empastament (reconstrucció o obturació).
  • Un cop polimeritzat l'adhesiu (endurit mitjançant una llum ultraviolada) aplicarem capa a capa el composite fins a aconseguir la forma adequada.

Quin post-tractament he d'esperar després d'haver-me fet una obturació / reconstrucció?

Hi ha casos en què pot aparèixer una mica de sensibilitat en la dent tractada però és una cosa transitòria que sol desaparèixer en uns pocs dies. En el cas que després de deu o dotze dies no desaparegués, significaria que el nervi de la dent s'ha vist afectat i probablement calgui realitzar una endodòncia.

Preguntes freqüents sobre Reconstrucció dental a Barcelona

Em posaran un empastament blanc?

A dia d'avui a Clínica Dental Casanova 25 només posem empastaments blancs, l'amalgama fa més de deu anys que vam deixar d’utilitzar-la.

Em farà mal mentre es fa la reconstrucció / empastament?

La reconstrucció dental no mai farà mal ja que es realitza sota anestèsia local.

Puc menjar immediatament després o he d'esperar?

La duresa d'empastament s'aconsegueix de forma immediata a l'aplicar la llum ultraviolada per això el empastament estarà preparat per a la masticació. Però a Clínica Dental Casanova 25 no recomanem menjar res fins que els efectes de l'anestèsia local desapareguin per complet ja que hi ha risc de mossegar-se.