Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació

Acceptar
Tornar

Avantatges del cad cam dental

Publicat el 12/10/2016
Avantatges del cad cam dental

Sabem actualment que les pròtesis dentals fabricades amb la tecnologia cad cam dental presenten una adaptació marginal més exacta gràcies al procediment automatitzat de disseny i fresat.

  • Alta estètica dental a causa de que utilitza ceràmica altament translúcida.
  • Precisió en l'adaptació a les dents, amb un segellat marginal exacte, el que garanteix el seu acompliment a llarg termini.
  • Rapidesa en la fabricació causa que és robotitzat i simplifica els passos en el laboratori.
  • Major planificació de la intervenció, ja que permet al clínic saber amb exactitud on ha de col·locar els implants i tenir una guia per evitar qualsevol canvi sobre la posició planificada.


Passos a seguir en la rehabilitació protèsica amb aquesta tecnologia aplicada a l'odontologia:

  • El dentista realitza el tallat o preparació de la dent o de l'implant a la clínica dental, pren les impressions de la boca del pacient i realitza un model de guix que envia al laboratori de pròtesis dentals.
  • Els protètics empren el cad cam dental per escanejar i passar a l'ordinador el model digitalitzat de la boca del pacient.
  • Amb un programa d'ordinador es dissenya les pròtesis sobre la imatge digitalitzada de la boca del pacient.
  • Un cop dissenyats els dents, el protètic dóna l'ordre a l'ordinador i aquest comença a fresar el zirconi fins a obtenir la dent tal com s'havia dissenyat a l'ordinador.
  • La dent acabat és enviat pel protètic al dentista, qui ho col·locarà en el pacient de Clíniques dental Casanova 25 per a la seva rehabilitació amb les pròtesis dentals.
  • El disseny assistit per ordinador (CAD CAM) va ser introduït en l'odontologia sobre els anys 80 i des de llavors no ha parat de desenvolupar-se.

En emprar la tècnica de cad cam dental a Clínica dental Casanova 25 de Barcelona, podem simplificar alguns dels passos de confecció de les pròtesis sense metall, reduint el nombre de visites necessari per aplicar el tractament, cosa molt valorat pels pacients en la nostra societat avui dia.

Aquesta tecnologia digital és emprada especialment en la fabricació de corones, ponts, carilles dentals i subestructures de titani o zirconi per a les rehabilitacions d'implants dentals.

El cad cam d'implants dentals ofereix al nostre protèsic i ceramista infinites possibilitats per a proporcionar al pacient una restauració més natural sense comprometre la resistència de les pròtesis.

Es tracta de la tecnologia digital més innovadora per a tractaments dentals d'alta qualitat i per a realitzar restauracions més precises, ja que empra l'ordinador no només per dissenyar, sinó també per fabricar les pròtesis dentals.