Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació

Acceptar
Tornar

Els implants i la seva relació amb tabac, diabetis i embaràs

Publicat el 18/03/2016
Els implants i la seva relació amb tabac, diabetis i embaràs

El tabac pot influir molt negativament en els resultats dels tractaments amb implants dentals.
 

Efectes negatius del tabac

  • produeix una disminució de l'aportació sanguínia a l'os, a la geniva i la mucosa que l'envolta.
  • altera les característiques dels teixits tous de la boca
  • retarda la cicatrització, facilitant les infeccions de les zones operades
  • disminueix la capacitat de reparació de les lesions
  • dificulta el manteniment de la salut dels implants a llarg termini, comprometent la durada del tractament.

Tot això fa que avui sapiguem que el percentatge d'implants fracassats en pacients fumadors és més gran que en no fumadors. Per aquests motius es recomana no fumar si es vol dur implants dentals.

Es poden col·locar implants en un pacient diabètic?

La diabetis és una malaltia metabòlica que altera certes funcions de l'organisme, entre elles la capacitat de resposta enfront de les infeccions. No és aconsellable col·locar implants dentals en pacients amb la diabetis descontrolada, però quan la diabetis està controlada el pacient pot respondre com sol ser habitual, amb bons resultats i sense complicacions. De tota manera, en aquests pacients és convenient que el protocol d'avaluació previ al tractament i de control posterior sigui més exhaustiu.

Hi ha problemes per realitzar un tractament amb implants dentals durant l'embaràs?

Si estàs embarassada és recomanable esperar fins després del part per sotmetre's a una intervenció quirúrgica d'implants dentals. Però si l'embaràs esdevé quan ha conclòs la fase quirúrgica del tractament o quan ja és portadora d'una pròtesi sobre implants, no es veurà afectat el desenvolupament del seu fill ni n'augmentarà el risc de pèrdua dels implants. No obstant això, sí que és important adaptar el pla de manteniment personal i professional a les noves necessitats que sorgeixin durant l'embaràs, a causa dels canvis fisiològics i hormonals que el seu cos experimentarà.
 

Consulteu a un especialista

Les consideracions anteriors són de tipus general, però davant de temes tan sensibles per a la salut és millor que cada cas sigui analitzat personalment per un professional. Si ets de Barcelona o véns a visitar-la, els nostres odontòlegs estaran encantats d'assessorar-te sobre aquestes qüestions.