Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació

Acceptar
Tornar

Emblanquiment dental, segona part

Publicat el 27/06/2016
Emblanquiment dental, segona part

El fonamental a tenir en compte, abans d'afrontar un procés de emblanquiment dental, és que el tractament ha de ser individualitzat per a cada pacient, ja que les causes i la intensitat de l'enfosquiment varien d'una persona a una altra. A continuació resoldrem alguns dels dubtes que més ens plantegen els
clients de la nostra clínica dental de Barcelona sobre el procediment de blanquejament dental:

 El blanquejament dental substitueix a una neteja bucal?

Un dels mites que envolten al blanquejament dental és que es pot associar i fins i tot, substituir, per una neteja bucal. Això és una falsedat. El blanquejament és una tècnica estètica i en cap cas substitueix una neteja. La neteja elimina bacteris, reforça l'esmalt i protegeix les dents.

L'objectiu del tractament blanquejador amb llums de llum freda (com la llum LED) que fem servir a la Clínica dental Casanova 25, és trobar un sistema que sigui capaç d'accelerar l'efecte dels peròxids, per d'aquesta manera reforçar el blanquejant, sense augmentar la temperatura de la dent o provocar lesions en els teixits tous. Això s'aconsegueix concretament amb la llum absorbida selectivament pel gel aplicat sobre les dents.

El blanquejament dental és eficaç en tots els tipus de taques?

No, els millors resultats s'obtenen en les dents que, amb el pas dels anys, grogues o que tenen aquest to natural. En tincions més intenses (tons ataronjats o grisos), es pot aconseguir aclarir la dent, encara que depèn de la tonalitat i ha de ser valorat per l'especialista, perquè en els casos més severs no sempre s'aconsegueixen resultats tan satisfactoris. Les taques provocades per les tetraciclines, un medicament, donen un to grisenc a la dent que són complicades de blanquejar. En aquest cas en algunes ocasions caldria recórrer a altres opcions com màscares, fundes o corones.

Per què es taquen les dents?

A mesura que s'envelleix les dents es van posant més grocs per l'edat. També es taquen amb més freqüència pel tabac o per aliments que tenyeixen les dents com vi negre, cafè, te negre, entre d'altres.

Què puc menjar quan blanqueig les dents?

L'ideal és portar una dieta blanca i evitar el cafè, vi negre, te, tabac ...

Quantes vegades puc blanquejar les dents?

Les dents es poden blanquejar un cop l'any. Recorda que si els teus dents no són tan blancs com t'agradaria després del primer tractament, pots deixar passar un temps i repetir el procés. Si el producte no és massa car, aquesta és la forma més segura i òptima de procedir.

Quant duren els efectes?

Això dependrà del producte que s'utilitzi i l'estil de vida que portis: si ets fumador, beus vi regularment o altres substàncies amb colorants, els teus dents blanques es tacaran amb rapidesa. No hi ha una resposta absoluta i universal a aquesta pregunta, però, en general, pots tenir un màxim de dos anys les dents blanques amb un procediment professional i si vas amb compte amb la teva dieta i la teva higiene bucal. No obstant això, la majoria de persones no estan pendents tota l'estona del que mengen o beuen.

Tinc problemes de sensibilitat a les dents, puc blanquejar?

Sí, i tens diverses opcions. Pots utilitzar una pasta